Ha téged is zavar, hogy csíp a hagyma, itt egy egyszerű és nagyszerű megoldás

A hagyma erős aromáit nem csak vágás, de sokszor evés közben is nagyon érzi az ember, létezik viszont egy nagyon egyszerű megoldás arra, hogyan tüntesd el a csípős mellékízt.

Nyers hagymát salátában vagy köretként is szívesen használunk, de valószínűleg mindannyian kifogtunk már egy-egy olyan hagymadarabot, ami keserű sőt, egyenesen csípős volt.

Ezt a kellemetlen mellékhatást könnyen elkerülhetjük egy nagyon egyszerű praktika alkalmazásával. Egy régi, alapvetően jól bevált trükk volt eddig, ha 10-30 percig hideg vízben áztattuk a zöldséget, egy új kísérlet szerint azonban nagyjából 3 perc alatt semlegesíthetjük a kellemetlen, csípős ízt.

Mi kell hozzá?

1. Vágd vékony szeletekre a hagymát

Első körben szeleteljük fel a hagymát hosszában, Julienne formára, így igazán egyszerű lesz a felszeletelt zöldséget egyik helyről pakolni a másikra. A hagymavágás módszereiről egyszer már mutattunk nektek egy gyönyörű videót, ennek fényében egy kis gyakorlással mindenki úgy vághatja a hagymát, mint egy profi séf!

2. Tedd az összevágott hagymát egy szűrőbe

3. Tedd a hagymát a csap alá, és engedj rá hideg vizet

Minél hidegebb, annál jobb - a meleg vagy langyos víz ugyanis felpuhítja a hagyma szerkezetét, a hideg víz viszont keményebbé és ropogósabbá teszi azt. Engedjük a vizet 1-2 percig a hagymára, és forgassuk is át kézzel a szita tartalmát, hogy egyetlen szelet se maradjon ki.

4. Szárítsd meg a hagymát

Szűrd le a vizet, és borítsd a hagymát egy tiszta konyharuhára vagy törlőkendőre, hogy biztosan lecsöpögjön róla a víz.

Voilá! Kész is az édes és ropogós hagyma!

Ezeket olvastad már?

via: epicurious

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek