Nyers hagymát salátában vagy köretként is szívesen használunk, de valószínűleg mindannyian kifogtunk már egy-egy olyan hagymadarabot, ami keserű sőt, egyenesen csípős volt.
Ezt a kellemetlen mellékhatást könnyen elkerülhetjük egy nagyon egyszerű praktika alkalmazásával. Egy régi, alapvetően jól bevált trükk volt eddig, ha 10-30 percig hideg vízben áztattuk a zöldséget, egy új kísérlet szerint azonban nagyjából 3 perc alatt semlegesíthetjük a kellemetlen, csípős ízt.
Mi kell hozzá?
1. Vágd vékony szeletekre a hagymát
Első körben szeleteljük fel a hagymát hosszában, Julienne formára, így igazán egyszerű lesz a felszeletelt zöldséget egyik helyről pakolni a másikra. A hagymavágás módszereiről egyszer már mutattunk nektek egy gyönyörű videót, ennek fényében egy kis gyakorlással mindenki úgy vághatja a hagymát, mint egy profi séf!
2. Tedd az összevágott hagymát egy szűrőbe
3. Tedd a hagymát a csap alá, és engedj rá hideg vizet
Minél hidegebb, annál jobb - a meleg vagy langyos víz ugyanis felpuhítja a hagyma szerkezetét, a hideg víz viszont keményebbé és ropogósabbá teszi azt. Engedjük a vizet 1-2 percig a hagymára, és forgassuk is át kézzel a szita tartalmát, hogy egyetlen szelet se maradjon ki.
4. Szárítsd meg a hagymát
Szűrd le a vizet, és borítsd a hagymát egy tiszta konyharuhára vagy törlőkendőre, hogy biztosan lecsöpögjön róla a víz.
Voilá! Kész is az édes és ropogós hagyma!
Ezeket olvastad már?
Az egyik leghíresebb magyar étterem pitéje lett a Google Insta-logója!
Nem akármilyen logót választott Instagram-profiljára a cégóriás Google. Egy neves magyar étterem pitéjét!
ízHUSZÁREzek a legfinomabb sajtrolók, amiket kár lenne kihagynod
A sajtos roló igazi retró kedvenc. Húsvétra is nyugodtan elkészítheted. Hogy egyszerűbb dolgod legyen, mutatjuk a legjobb recepteket.
NosaltyTe meg tudnád venni a világ legdrágább hamburgerét?
Egy japán séf elkészítette a világ eddigi legdrágább hamburgerét, ami nem csak azért kerül több mint ezer darab mekis sajtburger árába, mert aranyból van.
Masszi- Rigó CsillaKekszekből építették fel a Trónok harca kastélyait
A fél világ izgatottan várja április 15-ét, hiszen végre bemutatják a Trónok harca befejező évadának első részét. A nagy napra az Oreo is készült egy kis különlegességgel.
Masszi- Rigó Csillavia: epicurious