Ha téged is zavar, hogy csíp a hagyma, itt egy egyszerű és nagyszerű megoldás

A hagyma erős aromáit nem csak vágás, de sokszor evés közben is nagyon érzi az ember, létezik viszont egy nagyon egyszerű megoldás arra, hogyan tüntesd el a csípős mellékízt.

Nyers hagymát salátában vagy köretként is szívesen használunk, de valószínűleg mindannyian kifogtunk már egy-egy olyan hagymadarabot, ami keserű sőt, egyenesen csípős volt.

Ezt a kellemetlen mellékhatást könnyen elkerülhetjük egy nagyon egyszerű praktika alkalmazásával. Egy régi, alapvetően jól bevált trükk volt eddig, ha 10-30 percig hideg vízben áztattuk a zöldséget, egy új kísérlet szerint azonban nagyjából 3 perc alatt semlegesíthetjük a kellemetlen, csípős ízt.

Mi kell hozzá?

1. Vágd vékony szeletekre a hagymát

Első körben szeleteljük fel a hagymát hosszában, Julienne formára, így igazán egyszerű lesz a felszeletelt zöldséget egyik helyről pakolni a másikra. A hagymavágás módszereiről egyszer már mutattunk nektek egy gyönyörű videót, ennek fényében egy kis gyakorlással mindenki úgy vághatja a hagymát, mint egy profi séf!

2. Tedd az összevágott hagymát egy szűrőbe

Klasszikus hagymás rostélyos

A hagymás rostélyos, azaz pácolt marhahús nagy kazal sült hagymával, az éttermek sztárja, és sok ember nagy kedvence! Ezzel a recepttel pedig Te is elkészítheted otthon, minden ...

3. Tedd a hagymát a csap alá, és engedj rá hideg vizet

Minél hidegebb, annál jobb - a meleg vagy langyos víz ugyanis felpuhítja a hagyma szerkezetét, a hideg víz viszont keményebbé és ropogósabbá teszi azt. Engedjük a vizet 1-2 percig a hagymára, és forgassuk is át kézzel a szita tartalmát, hogy egyetlen szelet se maradjon ki.

4. Szárítsd meg a hagymát

Szűrd le a vizet, és borítsd a hagymát egy tiszta konyharuhára vagy törlőkendőre, hogy biztosan lecsöpögjön róla a víz.

Voilá! Kész is az édes és ropogós hagyma!

Ezeket olvastad már?

via: epicurious

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!