5 kukoricás finomság

Végre kukoricaszezon! Nem csak főzve szeretjük, számos étel elmaradhatatlan hozzávalója. Öt receptet ajánlunk, melyek bőven használnak a kis sárga szemekből. 

A világ számos pontján termesztik és kedvelik a kukoricát, hosszú évszázadok óta kedvelt haszonnövény, ami rengeteg étel alapanyagául szolgál és persze magában fogyasztva is nagyon népszerű. 5 olyan receptet ajánlunk, melyeknek szerves része a kukorica, amit fagyasztva, konzervben vehetünk meg, az elszántak pedig a kukoricacsövekről le is morzsolhatják a szemeket – előfőzés után.

Quesadillas

Az egyik legnépszerűbb, mexikói eredetű szendvics, az alapnak számító tortillalapokkal, fűszerekkel, hússal, a kukorica is dukál mellé, elképzelhetetlen lenne enélkül a quesadillas.

Quesadillas

Egyik chef ismerősöm készítette el ezt az ételt pár évvel ezelőtt, azóta szerepel a menünkön.  

Csirkés taco

És akkor még több mexikói! Még a tortilla is kukoricából készül, persze az eredeti tacónak egy sokkal könnyedebb, ahogy a recept is fogalmaz, „amerikanizált” változata. Ez a magyar ízlésre is tökéletesen passzol, mégis kicsit más, kísérletezz bátran!

Csirkés taco

Tradicionális mexikói étel amerikanizált változata. Annyi a különbség, hogy Mexikóban nem kemény, hanem puha kukorica tortillával készítik. Mindkét fajta tortilla kapható nagyobb ...

Zöldséges bhajiya

Isteni zöldségfasírt, aki egyszer megkóstolta, nem mondom, hogy nem akar majd mást enni, de ezt biztosan felveszi a repertoárjába. Rengeteg zöldség csípősen vagy chili nélkül, a kukorica az egyik legdominánsabb hozzávaló.

Zöldséges bhajiya

Azokon a napokon, amikor az ember egy kissé eltelik a húsételekkel, szeretjük fogyasztani az ilyen kis fűszeres, zöldséges finomságokat. Ez azért is jó, mert ketté lehet venni a ...

Chili sin carne – a vegán chilis bab

Bár a húsevők biztosan fintorogva görgetik lejjebb e sorokat, egészen meglepő, hogy hús nélkül is lehet ennyire finom a chilis bab, amiben azért a kukorica elengedhetetlen hozzávaló. A sok zöldség szuper egytálétellé áll össze!

Chili sin Carne - a vegán chilis bab

A chili con carne egy jó öreg füstös bútordarab. A Knorr és Maggi poralapoknak köszönhetően került először a köztudatba - máris hibásan, de mit számított, megettük, furcsa volt és ...

Főtt kukorica

És a nagy etalon, a balatoni nyár egyik szimbóluma, a főtt kukorica. Otthon sokkal gazdaságosabb persze megfőzni és elmajszolni, jó, ha rögtön 6-7 csővel készülünk, mert elég gyorsan el szokott fogyni. Még most főzzünk sokat, amikor olcsón lehet kukoricát kapni a piacokon!

{ CKÉP = 54426, 4 }

Az Egyből 5 korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...