Ha megőrülsz a jó fűszerekért, de nem elég a bolti kínálat, ide menj vásárolni!

Ma már nem csak néhány alapfűszert használunk: szeretünk kísérletezni, és különböző ízvilágokat, konyhákat kipróbálni, ehhez pedig nélkülözhetetlenek a jó fűszerek.

Indiai, kínai, ázsiai, thai - hogy csak néhány különleges konyhát említsek. Nyilván mindegyiknek megvan a maga sajátos ízvilága, amihez remek fűszerek társulnak. Ezeket régen nehéz volt beszerezni, viszont ma már könnyebb, mint gondolnánk. Csak tudni kell, hogy hol kell őket keresni.

Most megmutatom, én hova szoktam járni, ha fűszereket szeretnék venni:

  • Ezerfűszer

Ezerfűszer

A budai oldalon, a fény utcai piacon található fűszeres, ami most esett át egy kisebb felújításon, újra várja a különlegességeket kedvelő vásárlókat. A különleges fűszerek mellett friss zöldfűszereket is tudunk venni: bazsalikom, koriander, rozmaring, mindig van!

Még több infó: weboldal

  • Ázsia - Négy égtáj ízei

Ázsia - Négy égtáj ízei

A fővám téri vásárcsarnok mellett lévő delikátesz egy valóságos kincsesbánya. Nemcsak hogy fűszerek, de az ázsiai konyha minden kelléke beszerezhető itt: szószok, teák, tészták, sőt még tányérok, porcelánok is. Amit ebben a boltban nem találsz, szerintem sehol máshol nem lesz meg.

Még több infó: weboldal

  • Fűszerész

Fűszerész

Ez egy eldugott kis üzletecske az Astoriánál, de annál nagyobb kincseket rejt magában - számos fűszer található itt, ami adalék- és tartósítószermentes. A fűszerész ma már nem csak itt, hanem sok-sok viszonteladón keresztül is értékesíti termékeit.Ha valakit fűszerekkel szeretnénk meglepni, itt lehetőség van saját ajándékcsomag összeállítására is. Érdemes ellátogatni ide!

Még több infó: weboldal

De persze nem elég, ha megvesszük a boltban a fűszereinket, azokról gondoskodni is kell, hogy folyamatosan ugyanazt a minőséget tudják nyújtani nekünk:

  • A legfontosabb, hogy vásárlás után ügyeljünk a fűszerek tárolására:tároljuk egy légmentesen lezárható üvegbenvagy fűszertartóban őket,ezzel is csökkentjük, hogy a levegővel érintkezzenek, így kevésbé oxidálódnak.
  • Ügyeljünk a fűszerek lejárati idejére: sajnos a fűszerek sem örök életűek, idővel veszítenek hatékonyságukból. Helyes tárolással növelhető az élettartamuk, de érdemes odafigyelni, hogy mikor kell újat venni.

Mindig érdekeltek a klassz kis delikáteszek, fűszeresek, így ha ismersz még szuper boltokat, akkor írd meg nekünk!-

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...