Ha majd végre újra utazhatunk, ezt a levendulalabirintust mindenképpen látnunk kell!

Egy csodálatos és különleges helyet mutatunk, amit, ha majd véget ér a járványidőszak és a karantén, mindenképpen látnunk kell még ebben az életben.   

A világon egyedülálló stresszűző élményt szerezhetsz, ha lehetőséged adódik ellátogatni a tengeren túli Nyugat-Michiganbe, azon belül is Shelby városába.
Itt él a Bull család, akik 1949-ben alapították a Cherry Point Farmot, ez az egyik legrégebbi üzem Nyugat-Michiganben. A gazdaság különféle gyümölcsöket, zöldségeket, virágokat és gyógynövényeket termeszt, és olyan finomságokat értékesít, mint például a cseresznyés rétes, házi lekvárok, kenyér és egyéb finomságok.
De itt még nincs vége: a Cherry Point Farm & Market alkotói 2002-ben készültek el a hatalmas levendulalabirintussal, amely Barbara Bull és Conrad Heiderer készített el. Úgy alakították ki a labirintust, hogy közben az ide látogatóknak sikerüljön kicsit elmerülni a természet szépségeiben.
A levendula spirális mintázatban van elrendezve, amely a központ felé vezet.
"Nagy a különbség útvesztő és a labirintus között" - mondja Barbara Bull, a Cherry Point Farm & Market tulajdonosa.
"Az útvesztő egy puzzle, egyfajta szórakozás, míg a labirintus egy csodálatos, átgondolt, szemlélődő, meditációs séta."

Nem csoda, precízen kivitelezett a levendulalabirintus

A gyógynövénykertet 12 egymásba fonódó kör mintájaként ültetették, ami tucatnyi gyógynövényt is tartalmaz. Az átfedő körökben 36 különböző virágágyást hoztak létre, a 12 legbelső virágágy pedig különféle témákkal rendelkezik, ideértve a Shakespeare írásában említett növényeket és a gyógynövényeket, amelyeket hagyományosan gyógyászati és kulináris célokra használnak.
A farm novembertől egészen áprilisig zárva tart, de májustól-októberig 10-től 18 óráig ingyenes belépéssel várja a látogatókat. Ha esetleg arra jártok, ne hagyjátok ki.

via marthastewart.com

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...