Ha ilyen a görögdinnye magja, akkor inkább ne vásárold, edd meg!

Nyakunkon a görögdinnyeszezon, a boltokban viszont már most is hozzájutni az import dinnyéhez. Mutatjuk, mire érdemes figyelni, amikor vásárolod!

Néhány napja írtunk róla, hogy a hazai dinnyeszezon egy kicsit szegényesebb lesz a tavalyihoz képest, mivel a várakozások szerint kevesebb gyümölcs lesz a földeken. Bár a hazai dinnye minden évben kiváló minőségű, mégis sokan vásárolnak a boltokban spanyol, görög vagy más országból származó terméket. Ilyenkor sem árt azonban odafigyelni néhány dologra, nehogy rossz minőségű árut vegyünk.

Az Agrároldal azt írja, manapság mindenhol dinnyét termesztenek, még Kínában is, ahol vegyi anyagok segítségével próbálnak óriási görögdinnyéket nevelni. Szerintük a dinnye magját érdemes megvizsgálni, mielőtt megvásároljuk, elfogyasztjuk.

A rendes dinnye magjai leginkább fekete, barnás, szürke, krémszínű, néha apró, fehér színűek. Ezzel szemben a kínai, rossz minőségű dinnye magjai nagyok, és kizárólag fehér színűek. Érdemes az ilyen árut elkerülni.

Melyik dinnye jó?

A boltokban és piacokon szerencsére többségben vannak a jó minőségű dinnyék. Hogy melyik a legédesebb, azt néhány egyszerű trükkel megállapíthatod.

A kopogtatáson felül célszerű például a dinnye kis farkincáját megvizsgálni. Ha elszáradt, akkor a dinnye érett, ha viszont zöld, akkor túl korán került a boltokba, még érnie kellett volna.

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...