Azért is jó egyedül főzni, csak magamnak, mert - amennyiben jó döntést hozok a receptet illetően, és sikerül is úgy összehozni, hogy kedvem is legyen megenni - egy normál méretű fazéknyi adaggal elvagyok három napig. Ez a (tésztás) levesekre is vonatkozik, hiszen olyan sűrűek, hogy simán kitesznek egy főételt. Mondom, akár 3 napig is.
Tekintve, hogy január óta nem ehetek tejfehérjét, az ázsiai vonalon próbáltam megmaradni, hiszen náluk elég ritka alapanyag, a leves nálam adott volt, mert mániám, (a sima zöldséges húslevest meg picit meguntam, annyit főztem), szóval rákerestem az oldalunkon a dolgok állására, és megmaradtam Kitti - volt kollégánk, akiről személyesen tapasztaltam is közös konyhánkban, hogy jól főzött - ázsiai karalábélevesénél<--- ez az eredeti recept.
Természetesen sosem alakul minden tökéletesen a recept szerint, úgyhogy a zöld curry helyett sárgát használtam, és citromfüvem sem volt, petrezselymem és répám viszont igen - a többi nagyjából kipipálva.
R e c e p t a j á n l ó:
Szóval hozzávalók kb. 3 adaghoz:
- egy fél csirkemellfilé
- zsiradék (kókuszzsír, olívaolaj, étolaj)
- currypaszta (kb. két teáskanál)
- egy nagy fej karalábé
- egy sárgarépa
- újhagyma
- petrezselyem (vagy koriander)
- só, bors
- üvegtészta vagy rizstészta
Elkészítés:
- rádobtam az olívaolajra az aprított újhagymát (mehet póré is)
- erre ment a currypaszta, és rá a csíkokra vágott csirkemellfilé
- fehéredésig pirítottam, majdbeleforgattam a csíkokra vágott zöldségeket
- felöntöttem vízzel, és szégyen, nem szégyen, a receptzöldségalapleve helyett egy bio (szigorúan, hiszen ebben tényleg csak zöldség van) zöldségleveskockát morzsoltam bele
- megfőztem (kb. 35 perc),a végén pedig megszórtam rengeteg friss petrezselyemmel
- rizstésztával tálaltam
Szerintem próbáljátok ki, gyorsan megvan, iszonyú jó fűszeres, currytól függően csípős, friss, főleg, ha korianderrel szórjátok meg, ami nekem még mindig nem a kedvencem. Variáljátok szezonális zöldségekkel. No tejtermék. Ja, és egy sűrű kókusztej sem hiszem, hogy elrontotta volna...sziasztok!
Ez is nézd meg, ha van kedved!
Szinglikonyha: bénázások a konyhában, avagy így főzök én otthon, csak magamnak