Ez a kecskesajtos-fügés rukkolasaláta pontosan ilyen, ráadásul percek alatt összedobható, így ebédre és vacsorára is tökéletes választás lehet. Téves közvélekedés, miszerint a saláta nem tud laktató lenni és/vagy unalmas, hát csak elég ránézni a képre!
A jó saláták mindegyik kötelező elemét tartalmazza ez a saláta, na de lássuk, mik is ezek pontosan:
- Válasszunk mindig másmilyen salátalevelet, így nem lesz egyhangú a repertoárunk. Bébispenót, rukkola, madársaláta, endívia, mindegyik szuper ötlet.
- Készítsünk egyszerű, de nagyszerű öntetet: nem kell sok flanc, csak figyeljünk az olajos-édes-savanyú hármasának harmóniájára.
- Legyen benne valamiféle fehérje, ez lehet egy markáns sajt, olajos magvak, vagy akár mindkettő.
- Végül, ha szeretnénk egy kis csavart adni az egésznek, dobjuk fel némi gyümölccsel: eper, füge, barack, málna, alma – ezek mind jól működnek salátákban.
Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban: