Ha csak egy salátát készítesz el a héten: ötperces kecskesajtos rukkolasali fügével

Nem árt időről időre tartani egy-egy húsmentes napot, ilyenkor pedig szuperül jöhet egy tartalmas saláta. (x)

Ez a kecskesajtos-fügés rukkolasaláta pontosan ilyen, ráadásul percek alatt összedobható, így ebédre és vacsorára is tökéletes választás lehet. Téves közvélekedés, miszerint a saláta nem tud laktató lenni és/vagy unalmas, hát csak elég ránézni a képre!

Ötperces kecskesajtos rukkolasali fügével, recept itt!

A jó saláták mindegyik kötelező elemét tartalmazza ez a saláta, na de lássuk, mik is ezek pontosan:

  • Válasszunk mindig másmilyen salátalevelet, így nem lesz egyhangú a repertoárunk. Bébispenót, rukkola, madársaláta, endívia, mindegyik szuper ötlet.
  • Készítsünk egyszerű, de nagyszerű öntetet: nem kell sok flanc, csak figyeljünk az olajos-édes-savanyú hármasának harmóniájára.
  • Legyen benne valamiféle fehérje, ez lehet egy markáns sajt, olajos magvak, vagy akár mindkettő.
  • Végül, ha szeretnénk egy kis csavart adni az egésznek, dobjuk fel némi gyümölccsel: eper, füge, barack, málna, alma – ezek mind jól működnek salátákban.

Keress még több konyhai praktikát a Konyha - Vágod? rovatunkban:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...