Ha Bécsben jársz, ide mindenképpen ülj be

A bécsi Steirereck lett az év étterme a Falstaff osztrák étteremkalauz ínyencklubja szerint.

Idén egyedül a Steirereck kapta meg a maximálisan elérhető száz pontot. A bécsi étterem már több alkalommal végzett a lista élén, azonban korábban volt, hogy osztoznia kellett az első helyen.

Az indoklás szerint a Steirereck kreatív és innovatív, nemcsak a kínálat, hanem felszolgálás színvonala és a hangulat is kiemelkedő.

A szervezők szerint ma már az az elvárás, hogy az étterem "teljes élményt" nyújtson a vendégeknek, hiszen manapság már nemcsak a tányéron kínált falatok, hanem a személyre szabott felszolgálás és az étterem "különleges hangulata" is fontos.

A Ringstrasse közelében, a Stadtparkban található étterem 1970-ben polgári vendéglátóhelyként kezdte meg a működését, csak később lett a csúcsgasztronómia egyik kiemelkedő helyszíne. A Steirereck éttermet két Michelin-csillaggal tüntették ki, a Gault Millau francia gasztronómiai kalauz értékelése szerint 19 pontot ért el a húszból. A maximális pontszámot eddig egy ausztriai étterem sem kapta meg.

A tartományi versenyben idén Burgenland okozott meglepetést. Itt a Gut Purbach étterem konyhája bizonyult a legjobbnak, letaszítva trónjáról a 12 éve élvonalban lévő Taubenkobel vendéglőt. Mindkét étterem a Fertő tó közelében működik. Szintén új belépő a stájerországi T.O.M Pfarrhof, a többi tartományi nyertes megegyezik a tavalyi élmezőnnyel.

Megválasztották az év vendéglősét és az év borászát is. Az előbbi alsó-ausztriai Tulln közelében lévő Floh étterem vezetője, Josef Floh, az utóbbi a bécsi Le Ciel étterem borásza lett.

A 16 ezer tagot számláló Falstaff Gourmetclub idén 1645 éttermet tesztelt, mintegy 240 ezer értékelést készített.

(NOSALTY/MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...