Szaftos, tejszínes rakott krumpli - ha akarod, köret, ha akarod, főétel

Te döntöd el, hogy önmagában eszed szuper laktató egytálétel gyanánt, vagy esetleg köretként szolgálod fel ezt a krémesen szaftos rakott finomságot! (x)

Ha valaki próbálta már, akkor vélhetően egyből szerelembe esett a francia stílusú rakott burgonyával. Ennek oka, hogy a vékony burgonyaszeletekből sütés közben kioldódik a keményítő, ezzel sűríti be azt a tetemes mennyiségű fűszeres tejszínt, amivel nyakon öntötte az ember. A krémes szaftban olvadóan puhára főtt krumpli pedig beszívja magába az összes ízt és aromát, hogy aztán a villánkra tűzve egy-egy falatot, mi is elolvadjunk tőle.

RECEPT

Rakott burgonya camembert sajttal

A variációk száma természetesen itt is megszámlálhatatlan, de ami fontos, hogy püréhez avagy sütéshez való, keményítőben gazdag, C-típusú burgonyát válasszunk, hogy szépen összefogja a szószt. A burgonyán kívül tehetünk hozzá akár még más zöldségeket is, például brokkolit. A tejszínt fűszerezhetjük kakukkfűvel, szerecsendióval, rozmaringgal, de az biztos, hogy egy nagy adag só nem hiányozhat belőle. A rétegezésbe pedig érdemes belecsempészni sajtot is, akár a tetejére, akár a szintek közé, ahogy azt most én is tettem a camembert sajttal.

Langyosan a legfinomabb! Ehetjük akár köretként, húsokhoz, vagy önmagában, kiadós és laktató vega egytálételként, biztosan nem fogunk csalódni benne!

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Ropogós balatoni lángos házilag, ami kizárt, hogy csalódást okozzon

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...