Szaftos, tejszínes rakott krumpli - ha akarod, köret, ha akarod, főétel

Te döntöd el, hogy önmagában eszed szuper laktató egytálétel gyanánt, vagy esetleg köretként szolgálod fel ezt a krémesen szaftos rakott finomságot! (x)

Ha valaki próbálta már, akkor vélhetően egyből szerelembe esett a francia stílusú rakott burgonyával. Ennek oka, hogy a vékony burgonyaszeletekből sütés közben kioldódik a keményítő, ezzel sűríti be azt a tetemes mennyiségű fűszeres tejszínt, amivel nyakon öntötte az ember. A krémes szaftban olvadóan puhára főtt krumpli pedig beszívja magába az összes ízt és aromát, hogy aztán a villánkra tűzve egy-egy falatot, mi is elolvadjunk tőle.

RECEPT

Rakott burgonya camembert sajttal

A variációk száma természetesen itt is megszámlálhatatlan, de ami fontos, hogy püréhez avagy sütéshez való, keményítőben gazdag, C-típusú burgonyát válasszunk, hogy szépen összefogja a szószt. A burgonyán kívül tehetünk hozzá akár még más zöldségeket is, például brokkolit. A tejszínt fűszerezhetjük kakukkfűvel, szerecsendióval, rozmaringgal, de az biztos, hogy egy nagy adag só nem hiányozhat belőle. A rétegezésbe pedig érdemes belecsempészni sajtot is, akár a tetejére, akár a szintek közé, ahogy azt most én is tettem a camembert sajttal.

Langyosan a legfinomabb! Ehetjük akár köretként, húsokhoz, vagy önmagában, kiadós és laktató vega egytálételként, biztosan nem fogunk csalódni benne!

Ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

Ropogós balatoni lángos házilag, ami kizárt, hogy csalódást okozzon

Címlapról ajánljuk

További cikkek