Ki nem találnád soha, mitől lesz tökéletes a gyümölcssalátád

Csak egy csipet kell belőle, a tavaszi és a nyári gyümölcssalátákat azonban egyenesen mennyeivé teszi – mi sem gondoltuk volna, hogy a gyümölcsökkel teli vitaminbomba egyetlen konyhai alapanyagtól lesz még finomabb.

A tavasz beköszöntével és a nyár közeledtével eljön az évnek az az időszaka, amikor bármikor készíthetünk gyümölcssalátát friss terményekből. Alma, eper, citrusok, a mindenkori banán, majd később a bogyós gyümölcsök mind-mind elképesztő ízeket tudnak hordozni már önmagukban is, arról nem is beszélve, milyen sokszínű vitaminforrásként szolgálnak a szervezetnek egy szürke, hideg tél után.

Elsőre talán meglepő lesz, amit mondunk, de érdemes kipróbálni!

Bár ezekhez a gyümölcstálakhoz magukon a terményeken kívül semmire sincs szükségünk, van egy konyhai alapanyag, amelytől még ízletesebbek lesznek a gyümölcsdarabok, ez pedig nevezetesen nem más...

...mint a só!

Nem csodálkozunk azon, ha benned is felmerül a kérdés, hogy ugyan hogyan lehetne a sótól még finomabb egy gyümölcssaláta, a válasz azonban egyszerű, ráadásul ismerős is: a süteményekbe is csempészünk mindig egy csipet sót azért, hogy még jobban kiérezhetőek legyen az édes ízek, ebben az esetben is azért teszünk egy késhegynyi sót a salátába, hogy az édes gyümölcsök még finomabbak, aromásabbak legyenek, ráadásul a savanyúbb gyümölcsök – például a grapefruit – ízét éppen kicsit édesebbé teszi minden étel ízesítőjének alapja.

Amíg sok magyar például kenyérrel eszi a görögdinnyét, addig a Mashed.com cikkéből kiderül, hogy Észak-Amerika déli részén több olyan régió is van, ahol előszeretettel sózzák meg a nyári gyümölcsöt, főleg akkor, ha az még nem teljesen mézédes.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Tejbegrízkeksz

Ízükben a retró menzák tejbegrízeit idézik ezek a kakaóba és fahéjba forgatott, roppanós-omlós kekszek. Elkészítésük lehengerlően egyszerű, elfogyasztásuk pedig még ...

Vaníliás grízpuding

A házi vaníliapuding grízzel kiegészített verziója ez, a búzadara pedig valahogyan sokkal otthonosabbá, szinte nosztalgikussá teszi a desszertet. Elkészíteni nem olyan bonyolult, ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!