A tavasz beköszöntével és a nyár közeledtével eljön az évnek az az időszaka, amikor bármikor készíthetünk gyümölcssalátát friss terményekből. Alma, eper, citrusok, a mindenkori banán, majd később a bogyós gyümölcsök mind-mind elképesztő ízeket tudnak hordozni már önmagukban is, arról nem is beszélve, milyen sokszínű vitaminforrásként szolgálnak a szervezetnek egy szürke, hideg tél után.
Bár ezekhez a gyümölcstálakhoz magukon a terményeken kívül semmire sincs szükségünk, van egy konyhai alapanyag, amelytől még ízletesebbek lesznek a gyümölcsdarabok, ez pedig nevezetesen nem más...
...mint a só!
Nem csodálkozunk azon, ha benned is felmerül a kérdés, hogy ugyan hogyan lehetne a sótól még finomabb egy gyümölcssaláta, a válasz azonban egyszerű, ráadásul ismerős is: a süteményekbe is csempészünk mindig egy csipet sót azért, hogy még jobban kiérezhetőek legyen az édes ízek, ebben az esetben is azért teszünk egy késhegynyi sót a salátába, hogy az édes gyümölcsök még finomabbak, aromásabbak legyenek, ráadásul a savanyúbb gyümölcsök – például a grapefruit – ízét éppen kicsit édesebbé teszi minden étel ízesítőjének alapja.
Amíg sok magyar például kenyérrel eszi a görögdinnyét, addig a Mashed.com cikkéből kiderül, hogy Észak-Amerika déli részén több olyan régió is van, ahol előszeretettel sózzák meg a nyári gyümölcsöt, főleg akkor, ha az még nem teljesen mézédes.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek: