Gyümölcs + víz + mélyhűtő = Calippo

Pofonegyszerű, igaz? Készíts otthon te is jégnyalókát (de ne csak a gyerekeknek!), máris mutatjuk, hogyan! Vigyázat, függőséget okoz!

Elkészítése egyszerűbb bármelyik jeges finomságnál, ráadásul hamarabb hűsíthetjük is magunkat munkánk gyümölcsével. Dobd össze gyorsan te is!

Az eredeti

Kezdjük a sort az örök kedvenccel. Nem lesz másra szükségünk, mint a kedvenc gyümölcsünkre, némi vízre, és persze – a hamisítatlan Calippo-élményért – a formákra. A pépesített gyümölcsöt, ha szükséges, átpasszírozzuk, egy kis vízzel hígítjuk, mézzel édesítjük, és mehet is a praktikus, zárható szilikonformákba a jeges alap. Irány a mélyhűtő és 1-2 óra múlva kész is a jeges nyalóka.

Ha te is tökéletes Calippo-érzésre vágysz, katt ide! >>

A pálcikások

Speciális pálcás jégkrémkészítő híján se búslakodjunk. Kapjunk elő néhány műanyag pohárkát (joghurtos pohár is tökéletes) és ugyanannyi faspatulát (gyógyszertárakban beszerezhető).

Töltsük meg a pohárkákat a jégkrémalappal, dugjuk a mélyhűtőbe, és mikor már félig fagyott, nyomjuk bele a közepébe a pálcákat. Fagyasszuk ki teljesen.

Igazi gyümölcsjégkrém

Az alapötletet egy külföldi képen láttam, de az teljesen más volt. Ez saját összeállítás, és a legjobb benne, hogy bárki kedvére kombinálhatja. Nyáron nagyon jól tud esni, amikor ...

Házi jégkrém

Gyermekkoromban ezerrel készítettük a hasonló pálcikás jégkrémet nyaranta a nagymamánál, alig bírtuk kivárni, hogy megfagyjon. Nemrég megakadt a szemem a jégkrémformákon, elkapott a ...

Pálcikás epres és csokis fagyi

Tavaszi konyhai nagytakarítás közben megtaláltam ezeket az ezer éves tupperware fagyikészítőket. Most eljött az ideje, hogy kipróbáljam őket. Szerintem még sokféle variációt fogok ...

Fagyit a Fragolából! >>

Tippek a jégkrémkészítéshez:

  • Ahogy a gyümölcsfagyiknál, itt is javasolt a bogyós gyümölcsöket átpasszírozni, hogy selymes legyen a jeges nyalóka.
  • A vizet helyettesíthetjük gyümölcslével vagy házi szörppel is.
  • Készíthetünk tejszínes vagy joghurtos alapú, krémes nyalánkságot is. Ekkor a formákat megtöltve, finoman ütögessük őket oda a pulthoz, hogy ne maradjanak benne légbuborékok.
  • A krémalapú pálcikás hűsítőkbe keverhetünk egy kis csokiforgácsot vagy apróbb csokidarabkákat, kellemesen töri majd meg itt-ott a selymes részeket egy-egy roppanós csoki. Ha pedig mellőzni szeretnénk Gombóc Artúr kedvencét, rejtsünk el gyümölcsdarabokat a krémes alapban.
  • Bár kicsit macerás, izgalmasabbá tehetjük a jégnyalókát, ha több rétegből állítjuk össze, így nemcsak az ízlelőbimbókat, hanem a szemet is gyönyörködteti. A többréteges jégkrém készítésekor a rétegek egymásra kerülése közt mindig megdermesztjük az előző réteget a mélyhűtőben.

Málnás-vaníliás házi jégkrém

Nem vagyok bolti fagyi ellenes, sőt, vannak olyan fagyik, amiket kifejezetten szeretek. Annyira, hogy fél dobozig meg sem állok! Ennek a házi jégkrémnek óriási előnye, hogy viszonylag hamar ...

Fehércsokoládés jégkrém

Mivel vettem ilyen csokikészítő formát, ezért gondoltam első körben jégkrémmel fogom kipróbálni. Kicsit színeztem is, gyerekeknek tökéletes nasi. Aki nem akarja a formákat, bármilyen ...

Csokikrémes pálcikás jégkrém

Ez a csokikrémes jégkrém mascarponéval és tejszínnel készül. Akinek nincs pálcikás, szilikonos jégkrémkészítő formája, az joghurtos pohárkákba is készítheti. A csokikrémes ...

  • Az ügyesebbek próbálkozhatnak a kész jégkrém csokoládéval való bevonásával is: ehhez a csokoládét megolvasztjuk, megvárjuk, míg langyosra hűl, és a fagyasztóból előkapott jégkrémeket belemártjuk. Gazdaságosabb megoldás, ha szilikonecsettel visszük fel a csokibevonatot, viszont így nem lesz olyan szép felületű, mint a mártásos módszerrel. Csokibevonattal már nem férnek bele a jégkrémek a készítő formába, ezért tekerjük folpackba és így dugjuk vissza a fagyasztóba.
  • Jó tudni, hogy eltér a vizes és a tejes alapú jégkrémek fagyasztási ideje: a jeges nyalókák 1-2 órán belül már fogyaszthatók (mérettől függően), a tejszínes, joghurtos pálcikásoknak valamivel több idő kell, mire kifagynak. Kb. 3-4 óra elteltével eshetünk neki.
  • Ha nehezen jönne ki a formából a megfagyott édesség, mártsuk pár pillanatra forró vízbe.

Van, aki jegesen szereti >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...