Így tálald a gyümölcsöt a kerti partin, hogy friss maradjon

A nyári forróságban könnyen megunjuk a kerti partikon felszolgált grillkolbászokat vagy éppen a fóliában sült kukoricát – a friss, hideg gyümölcsök viszont mindig jól esnek. A kérdés már csak az, hogyan tudjuk ezeket frissen tartani akkor is, ha a legnagyobb melegben szórakozunk a kertben?

Gyümölcsöt tehát mindig jó ötlet felszolgálni – de egyáltalán nem mindegy, hogyan csináljuk. Amikor ugyanis a dinnyeszeletekből elkezd eltávozni a nedvesség vagy az eperdarabok szépen lassan megbarnulnak, az nem túl étvágygerjesztő. Szerencsére létezik egy pofonegyszerű trükk, amivel órákon át frissen tarthatjuk a gyümölcstálakat.

Így tálald a gyümölcsöt a kerti partin, hogy friss maradjon

A jégtálca trükk

A gyümölcsök frissen tartása nagyjából olyan egyszerű, mintha jeget készítenénk - ráadásul csak két mélyebb alumíniumtálcára lesz hozzá szükségünk és némi vízre. Kezdjük azzal, hogy az egyik alumíniumtálcába vizet öntünk és lefagyasztjuk. Amint a jégtömb elkészült, helyezzünk a másik tálcát a jég tetejére. Ez a második tálca tökéletes lesz arra, hogy a felvágott gyümölcsöket felszolgáljuk rajta.

A jég alulról hűti a felső tálcát, biztosítva, hogy a gyümölcs friss, ropogós és hűvös maradjon még a nyári melegben is.

Helyettesíthetjük az alumíniumot?

Ha az alumínium tálcák nem illeszkednek a kerti parti stílusába, vagy egész egyszerűen nem tetszenek nekünk, akkor sincs semmi gond, hiszen más anyagokkal is helyettesíthetjük. Gyakorlatilag bármilyen olyan mélyebb tálca beválhat, amit be tudunk tenni a fagyasztóba anélkül, hogy baja lenne tőle, például eldeformálódnak. Azaz: műanyag tálcák vagy akár egy masszív sütőlap is használható.

Ha pedig extra eleganciát szeretnénk adni a bulihoz, használhatunk egy dekoratív tálat is, amelyet egy nagyobb, jéggel töltött edényre helyezünk. A lényeg, hogy szilárd, hideg felületet biztosítsunk a gyümölcsnek.

Figyelj a nagy hőségben

Meddig tart a gyümölcsök frissessége a kerti partin?

Természetesen a legnagyobb kánikulában ez a módszer sem tartja örökké frissen a felszolgált falatokat.

Ha igazán meleg van, akkor ez a megoldás körülbelül 1-2 órán keresztül tartja a gyümölcsöt hűvösen és frissen.

A különösen forró napokon gyakrabban kell cserélni a jeget vagy a tálcákat, hogy a frissességet fenntartsuk. Ha hosszabb eseményt tervezünk, tartsunk néhány tartalék jégtálcát a fagyasztóban, hogy szükség esetén cserélhessük. Emellett ne feledjük az alapszabályt se: a gyümölcsöket nem szabad két óránál tovább kint hagyni, nehogy megromoljon.

Forrásunk volt.


Még több otthon és lakber:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...