Így tálald a gyümölcsöt a kerti partin, hogy friss maradjon

A nyári forróságban könnyen megunjuk a kerti partikon felszolgált grillkolbászokat vagy éppen a fóliában sült kukoricát – a friss, hideg gyümölcsök viszont mindig jól esnek. A kérdés már csak az, hogyan tudjuk ezeket frissen tartani akkor is, ha a legnagyobb melegben szórakozunk a kertben?

Gyümölcsöt tehát mindig jó ötlet felszolgálni – de egyáltalán nem mindegy, hogyan csináljuk. Amikor ugyanis a dinnyeszeletekből elkezd eltávozni a nedvesség vagy az eperdarabok szépen lassan megbarnulnak, az nem túl étvágygerjesztő. Szerencsére létezik egy pofonegyszerű trükk, amivel órákon át frissen tarthatjuk a gyümölcstálakat.

Így tálald a gyümölcsöt a kerti partin, hogy friss maradjon

A jégtálca trükk

A gyümölcsök frissen tartása nagyjából olyan egyszerű, mintha jeget készítenénk - ráadásul csak két mélyebb alumíniumtálcára lesz hozzá szükségünk és némi vízre. Kezdjük azzal, hogy az egyik alumíniumtálcába vizet öntünk és lefagyasztjuk. Amint a jégtömb elkészült, helyezzünk a másik tálcát a jég tetejére. Ez a második tálca tökéletes lesz arra, hogy a felvágott gyümölcsöket felszolgáljuk rajta.

A jég alulról hűti a felső tálcát, biztosítva, hogy a gyümölcs friss, ropogós és hűvös maradjon még a nyári melegben is.

Helyettesíthetjük az alumíniumot?

Ha az alumínium tálcák nem illeszkednek a kerti parti stílusába, vagy egész egyszerűen nem tetszenek nekünk, akkor sincs semmi gond, hiszen más anyagokkal is helyettesíthetjük. Gyakorlatilag bármilyen olyan mélyebb tálca beválhat, amit be tudunk tenni a fagyasztóba anélkül, hogy baja lenne tőle, például eldeformálódnak. Azaz: műanyag tálcák vagy akár egy masszív sütőlap is használható.

Ha pedig extra eleganciát szeretnénk adni a bulihoz, használhatunk egy dekoratív tálat is, amelyet egy nagyobb, jéggel töltött edényre helyezünk. A lényeg, hogy szilárd, hideg felületet biztosítsunk a gyümölcsnek.

Figyelj a nagy hőségben

Meddig tart a gyümölcsök frissessége a kerti partin?

Természetesen a legnagyobb kánikulában ez a módszer sem tartja örökké frissen a felszolgált falatokat.

Ha igazán meleg van, akkor ez a megoldás körülbelül 1-2 órán keresztül tartja a gyümölcsöt hűvösen és frissen.

A különösen forró napokon gyakrabban kell cserélni a jeget vagy a tálcákat, hogy a frissességet fenntartsuk. Ha hosszabb eseményt tervezünk, tartsunk néhány tartalék jégtálcát a fagyasztóban, hogy szükség esetén cserélhessük. Emellett ne feledjük az alapszabályt se: a gyümölcsöket nem szabad két óránál tovább kint hagyni, nehogy megromoljon.

Forrásunk volt.


Még több otthon és lakber:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, ami idén júliusban biztosan az új kedvenced lesz

A nyár derekán járunk, most tényleg minden összesűrűsödik: kánikula, fesztiválok, nyaralási tervek, iskolaszünet, utazás, szabadságolás és a szezon összes friss és zsenge alapanyaga a nyakunkon! Zöldborsó, spenót, sóska, dinnye, cukkini, meggy, cseresznye, paradicsom, paprika, barack és kukorica vár rátok, és megannyi ezekből készült finomság! A legszebb júliusi receptek, alant: