Valószínűleg sokan hüledeztek a cím láttán, és féltették magukban a kérdést: mégis mit lehet elrontani egy gyümölcs felvágása során? Teljesen jogos a kérdés, igazság szerint semmit, azonban, ha profin és tényleg hatékonyan akarjuk csinálni, és a lehető leglogikusabb szeretnénk kivitelezni a gyümölcsök felvágását, akkor érdemes lehet végignézni az alábbi technikákat.
Dinnye
Legtöbben a dinnyét egyszerűen csak félbevágják, és kanállal/késsel kieszik a belsejét. Ez azonban, valljuk be, nem túl elegáns, ha mondjuk vendégeknek szeretnénk feltálalni. Szerencsére van egy szuper megoldás, mellyel könnyedén kis kockákra vághatjuk:
...vágjuk le a görögdinnye két végét, állítsuk az így kapott lapos „talpra”, majd körbeforgatva vágjuk le a zöld részeket!
Kivi
A kivit nagyon hasonlóan szokták elfogyasztani, mint a görögdinnyét. Szerencsére van egy szuper egyszerű mód, amivel megkönnyíthetjük a dolgunkat: vágjuk le a tetejét és az alját, majd egy kiskanál segítségével körben távolítsuk el a héjat.
Mangó
Egyre több helyen vehetünk mangót, így érthető, hogy sokunk kosarába bekerül. A legegyszerűbb módja annak, hogy felvágjuk, ha első lépésként kettéválasztjuk a gyümölcsöt (a mangó húsát elkerülve), majd vágódeszkára helyezzük a héjával lefelé, és egy éles késsel bevagdaljuk, miközben ügyelünk arra, hogy ne sértsük fel a héjat. Végül egy kanál segítségével kivájjuk a mangókockákat.
Szőlő
Oké, elég ritka, hogy szőlőszemeket vagdossunk, de ilyenkor nyáron egy finom gyümölcssaláta készítése során előfordulhat. Ha szeretnénk egy kis időt megspórolni, akkor a legegyszerűbb, ha leszedjük a szőlőszemeket a szárról, majd két tányér közé helyezzük, és egy éles késsel kettévágjuk őket.
Még több konyhai tipp vár rád: