4 gyümölcs, amit eddig te is rosszul vágtál fel

Nyáron sokkal több gyümölcs elérhető, így valószínűleg, többet is fogyasztunk belőlük. De mindegyiket helyesen vágjuk fel, vagy van jobb módja is az általunk ismertnél?

Valószínűleg sokan hüledeztek a cím láttán, és féltették magukban a kérdést: mégis mit lehet elrontani egy gyümölcs felvágása során? Teljesen jogos a kérdés, igazság szerint semmit, azonban, ha profin és tényleg hatékonyan akarjuk csinálni, és a lehető leglogikusabb szeretnénk kivitelezni a gyümölcsök felvágását, akkor érdemes lehet végignézni az alábbi technikákat.

Dinnye

Legtöbben a dinnyét egyszerűen csak félbevágják, és kanállal/késsel kieszik a belsejét. Ez azonban, valljuk be, nem túl elegáns, ha mondjuk vendégeknek szeretnénk feltálalni. Szerencsére van egy szuper megoldás, mellyel könnyedén kis kockákra vághatjuk:

...vágjuk le a görögdinnye két végét, állítsuk az így kapott lapos „talpra”, majd körbeforgatva vágjuk le a zöld részeket!

Kivi

A kivit nagyon hasonlóan szokták elfogyasztani, mint a görögdinnyét. Szerencsére van egy szuper egyszerű mód, amivel megkönnyíthetjük a dolgunkat: vágjuk le a tetejét és az alját, majd egy kiskanál segítségével körben távolítsuk el a héjat.

Mangó

Egyre több helyen vehetünk mangót, így érthető, hogy sokunk kosarába bekerül. A legegyszerűbb módja annak, hogy felvágjuk, ha első lépésként kettéválasztjuk a gyümölcsöt (a mangó húsát elkerülve), majd vágódeszkára helyezzük a héjával lefelé, és egy éles késsel bevagdaljuk, miközben ügyelünk arra, hogy ne sértsük fel a héjat. Végül egy kanál segítségével kivájjuk a mangókockákat.

Szőlő

Oké, elég ritka, hogy szőlőszemeket vagdossunk, de ilyenkor nyáron egy finom gyümölcssaláta készítése során előfordulhat. Ha szeretnénk egy kis időt megspórolni, akkor a legegyszerűbb, ha leszedjük a szőlőszemeket a szárról, majd két tányér közé helyezzük, és egy éles késsel kettévágjuk őket.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Legújabb receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!