Gyümölcsökkel is védekezhetünk a napozás káros hatásai ellen

Érdemes sok gyümölcsöt fogyasztani a nyaralás alatt, ha szeretnénk, hogy egészséges legyen a bőrünk.

A színes zöldségek és gyümölcsök segítik megvédeni a bőrt a napozás káros hatásaitól

– nyilatkozta Veresné dr. Bálint Márta, dietetikus.

Bálint Márta ismertetése szerint minél színesebb egy gyümölcs, annál magasabb az antioxidáns-tartalma. Mivel a zöldségek, gyümölcsök “nem tudnak elszaladni a Nap elől”, ezért önmagukat is védeniük kell a napsugarak káros hatásától. A gyümölcs színe egyfajta védelem a gyümölcsnek és a gyümölcsöt elfogyasztó embernek is. Többek között a dinnyében, a paradicsomban, a sárgarépában lévő béta-karotin a bőr regenerálódását is segíti – tette hozzá.

Joghurtos gyümölcsjégkrém

Ha van jégkrémformánk, pillanatok alatt készíthetünk házilag is gyümölcsjégkrémet. Ehhez a recepthez ráadásul mindössze tetszőleges gyümölcs és joghurt kell csak, illetve ...

A szakember beszélt arról, hogy miközben egyre népszerűbbek a frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek, az is fontos, hogy ne csak így fogyasszuk ezeket az élelmiszereket, mert folyadék formájában a gyümölcsök sokkal gyorsabban megemelik a vércukorszintet, mint ha természetes formájukban fogyasztanánk őket.

Bálint Márta kitért arra is, érdemes minél frissebb, minél kevesebbet utaztatott zöldséget, gyümölcsöt enni, a tárolás során ugyanis veszítenek vitamintartalmukból.


Még több gyümölcs:

Forrás: MTI

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...