Gyümölcsökkel is védekezhetünk a napozás káros hatásai ellen

Érdemes sok gyümölcsöt fogyasztani a nyaralás alatt, ha szeretnénk, hogy egészséges legyen a bőrünk.

A színes zöldségek és gyümölcsök segítik megvédeni a bőrt a napozás káros hatásaitól

– nyilatkozta Veresné dr. Bálint Márta, dietetikus.

Bálint Márta ismertetése szerint minél színesebb egy gyümölcs, annál magasabb az antioxidáns-tartalma. Mivel a zöldségek, gyümölcsök “nem tudnak elszaladni a Nap elől”, ezért önmagukat is védeniük kell a napsugarak káros hatásától. A gyümölcs színe egyfajta védelem a gyümölcsnek és a gyümölcsöt elfogyasztó embernek is. Többek között a dinnyében, a paradicsomban, a sárgarépában lévő béta-karotin a bőr regenerálódását is segíti – tette hozzá.

Joghurtos gyümölcsjégkrém

Ha van jégkrémformánk, pillanatok alatt készíthetünk házilag is gyümölcsjégkrémet. Ehhez a recepthez ráadásul mindössze tetszőleges gyümölcs és joghurt kell csak, illetve ...

A szakember beszélt arról, hogy miközben egyre népszerűbbek a frissen préselt zöldség- és gyümölcslevek, az is fontos, hogy ne csak így fogyasszuk ezeket az élelmiszereket, mert folyadék formájában a gyümölcsök sokkal gyorsabban megemelik a vércukorszintet, mint ha természetes formájukban fogyasztanánk őket.

Bálint Márta kitért arra is, érdemes minél frissebb, minél kevesebbet utaztatott zöldséget, gyümölcsöt enni, a tárolás során ugyanis veszítenek vitamintartalmukból.


Még több gyümölcs:

Forrás: MTI

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...