Ha üres tányért, és gyermekünk tele pocaktól elégedett pillantásait szeretnénk látni ebéd után (minden kismama álma), a gyümölcs-hús párosítással biztosra mehetünk. Katus szakácsunk megosztotta velünk trükkjét, miként csempészte gyermeke étrendjébe a meggyet.
A felnőtt gyümölcs-hús kombó receptekhez hasonlóan, gyermekeknek való főzéskor is bevethetjük a nyerő párost, vagyis bátran kombináljuk a húst gyümölccsel. Így még a gyümölcsöt magában kevésbé szívesen fogyasztó kisbabák is be fogják kanalazni az ebédet az utolsó cseppig, abban biztosak lehetünk. Katus kisfia esetében sem történt másként, nem volt hajlandó megenni a meggyet, hússal kombinálva viszont bármikor örömmel látja a tányérján. A meggypüré marhahússal 8 hónapos kortól adható, így télen fagyasztott gyümölccsel vagy befőttel – ez utóbbinál pluszcukorra már nincs szükség.
Meggypüré babáknak hozzávaló 1 adaghoz:
- 1 burgonya
- 2 kocka marhahús (fagyasztott)
- 8-10 szem magozott meggy
- víz
- pici gyümölcscukor
Elkészítés:
- A burgonyát és az előfőzött, fagyasztott marhahúst feltesszük főni.
- Ha kész, levesszük a tűzről, picit hűlni hagyjuk, majd hozzádobjuk a meggyet, gyümölcscukorral ízesítjük, és botmixerrel (pici főzővízzel) pépesítjük.
Tipp: A marhahúst is, mint a csirkét főzzük elő és fagyasszuk, így mindig van otthon kockákra vágott husi a fagyasztóban.
Babakonyha receptek itt >>