Ebben a gyümölcsben a legtöbb a C-vitamin, mégis kevesen ismerik

Hallottál már az aceroláról? Első olvasásra úgy tűnhet, mintha egy gyógyszerről lenne szó, pedig egy nagyon is ízletes, de még annál is egészségesebb gyümölcsöt rejt a furcsa név.

A barbadoszi cseresznye talán egy fokkal barátságosabb elnevezés az acerolára, ami a legtöbb C-vitamint tartalmazó gyümölcs hírében áll. Ha szeretnéd jobban megismerni, olvass tovább!

Acerola
Ennek a gyümölcsnek van a legmagasabb C-vitamin tartalma: mégis kevesen ismerik

Az acerola egy apró, élénk piros trópusi gyümölcs, ami rendkívül hasonlít az általunk ismert cseresznyéhez, nem véletlen, hogy másik elnevezése a barbadoszi cseresznye.

Zölden leszedve 1500 mg található 100 grammjában, ami messze felülmúlja az egyébként magas C-vitamin-tartalmúnak tekintett gyümölcsöket.

Összehasonlításképpen a narancs 100 grammja 53 mg, a guava 200-230 mg, míg a csipkebogyó 400-426 mg C-vitamint tartalmaz. A barbadoszi cseresznye érett állapotában ugyan veszít egy keveset C-vitaminjából, de még így is a dobogó legfelső fokán áll.

Immunerősítő smoothie

A téli időszakban különösen fontos, hogy megfelelő mennyiségű vitamint juttassunk be a szervezetünkbe. Erre a legjobb módszer, ha rostban gazdag gyümölcsöket, és zöldségeket ...

Fermentált csipkebogyóital

Az áztatott csipkebogyóteát még egy lépéssel tovább vihetjük, ha pár napig hagyjuk fermentálódni (némi segítséggel persze). Így C-vitamintartalma is megmarad, valamint gyarapodik a ...

Fűszeres-narancsos kávékoktél

Nevezhetnénk akár folyékony aranynak is, hiszen a tündöklő narancsszirup és a L'OR LUNGO ELEGANTE kávé lágyan aranyló krémrétege tiszta eleganciát sugároz. Nem hiába lett a 20. ...

A C-vitamin fontossága vitathatatlan, elsősorban támogatja az immunrendszert, így képesek vagyunk felvenni a harcot a betegségekkel szemben, de antioxidáns hatása semlegesíti a szabadgyököket, segíti a kollagéntermelést és a vas felszívódását is.

Hogyan fogyasszuk az acerolát?

Az acerolához frissen nehezen jutunk hozzá, de feldolgozott formában, például gyümölcsléként, püréként, kapszulaként, porként, lekvárként vagy dzsemként is remek C-vitamin-forrás, és elérhető. Az acerola egyébként antioxidánsokban, A-vitaminban, kalciumban és magnéziumban is bővelkedik.

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Szaftos vegán brownie

Tej és tojás nélkül is lehet ugyanolyan isteni, csupacsokis, szaftos brownie-t sütni, ráadásul furcsa alapanyagok sem kellenek a dologhoz. Az alábbi egyszerű recept pikk-pakk hozzájuttat ...

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 szokás, amit tarts be minden nap, hogy 10 évet...

Semmiféle csodabogyóra vagy esztétikai beavatkozásra nincs szükség ahhoz, hogy biológiai életkorodnál fiatalabbnak tűnj. Néhány egyszerű, és annál inkább betartható tippet mutatunk, hogy mások szemében akár 10 évvel fiatalabbnak tűnj.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...