A gyümölcs, ami nemcsak finom, de még fogyaszt is

Az egyik legfinomabb gyümölcsünk, ami nagyon jól frissít, emellett pedig rengeteg betegség ellen véd.

A gránátalma hazánkban is nagyon népszerű gyümölcs, és szinte minden áruházban kapható. Persze ez nem is csoda, hiszen amellett, hogy nagyon finom, rengeteg jótékony hatása is van. Segíti a szív- és érrendszeri betegségek elleni védekezést, valamint véd a rák és a gyulladásos megbetegedések kialakulásával szemben.

Azonban az sem elhanyagolható, hogy a fogyókúrában is támogat! A gyümölcs gazdag antioxidánsokban, olajában pedig rengeteg punicinsav is van, ami egy Omega-5 hosszúláncú, többszörösen telített zsírsav.

Hogyan támogat a fogyásban?

Az egyik holland egyetem kutatásaiból kiderült, hogy a gránátalma segíthet csökkenteni a testzsírt, és javítani az inzulinérzékenységet. A 12 hetes kísérlet során egereknekgránátalmamagból készült olajat adtak, és kiderült, hogy a kísérleti példányok testzsírszázaléka jelentősen visszaesett.

Egy másik kísérletben egy kínai egyetem kutatói elhízott egereken kísérleteztek: öt héten át a kis rágcsálókat gránátalmalevél-kivonattal kezelték, és azt találták, hogy a vérzsír aránya jelentősen csökkent a kísérletben résztvevő példányoknál. Ez többek között annak is köszönhető, hogy ez a gyümölcs gazdag forrása az anticianonoknak, melyek igazoltan csökkentik a zsíranyagcsere-zavart. Emellett a gránátalma segít lebontani a koleszterint, amivel támogatja a fogyást, és megvédi a szívünket is.

Hogyan edd?

Persze a gránátalma nagyon finom csak nyersen, magában fogyasztva is, azonban mutatunk nektek pár receptet, amiket akkor is imádni fogsz, ha nem vagy oda annyira a gyümölcsért:

Vegán chai latte chia puding

Aki hozzám hasonlóan szereti a chai latte-t, az imádni fogja ezt a desszertet is:) A mandulatejet kakaóval és őrölt Tea Masala fűszerkeverékkel ízesítettem, melynek összetevői a fekete ...

Karfiolos bulgursaláta

Azt szeretem a legjobban ebben a receptben, hogy még hidegen is isteni finom, így akár dobozba csomagolva, egy rohanós hétköznap ebédre is kiváló!

Ezt olvastad már?

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...