8 gyulladáscsökkentő gyümölcs, ami nagyon finom

Manapság gyakran találkozhatunk a 'gyulladáscsökkentő' kifejezéssel a táplálkozás kapcsán, de mit jelent ez pontosan a gyümölcsök tekintetében?

Az emberi szervezet két különböző típusú gyulladást mutathat: az egyik az akut gyulladás, ami alapvetően egy-egy gyógyuló seb körül alakulhat ki, és alapvetően természetes, sőt pozitív reakció a testünk részéről. A másik a krónikus gyulladás, ami egészségkárosító hatású is lehet, amennyiben nem kezelik. Ezt kiválhatják külső vagy belső traumák – mint a környezetszennyezés, a pszichológiai stressz, illetve egyes állapotok és betegségek.

Ez utóbbiak esetében segíthet a táplálkozás – például a gyümölcsfogyasztás. Sokféle gyümölcsöt az tesz egészségessé, hogy olyan tápanyagokat és vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni ezt a krónikus gyulladást. Erre különösen két vegyületcsoport alkalmas: az antioxidánsok és a rostok.

Nézzük, hogy ezek alapján mely gyulladáscsökkentő gyümölcsöket érdemes rendszeresen fogyasztani!

Forrásunk volt.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Tormás sonkatekercs almával

Húsvétkor nagyon sokszor kerül sonkatekercs az asztalra, viszont ahány ház, annyi töltelék kerül bele. Mi most egy könnyen összekeverhető, akár növényi krémsajtból és vegafölből is ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!