Az emberi szervezet két különböző típusú gyulladást mutathat: az egyik az akut gyulladás, ami alapvetően egy-egy gyógyuló seb körül alakulhat ki, és alapvetően természetes, sőt pozitív reakció a testünk részéről. A másik a krónikus gyulladás, ami egészségkárosító hatású is lehet, amennyiben nem kezelik. Ezt kiválhatják külső vagy belső traumák – mint a környezetszennyezés, a pszichológiai stressz, illetve egyes állapotok és betegségek.
Ez utóbbiak esetében segíthet a táplálkozás – például a gyümölcsfogyasztás. Sokféle gyümölcsöt az tesz egészségessé, hogy olyan tápanyagokat és vegyületeket tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni ezt a krónikus gyulladást. Erre különösen két vegyületcsoport alkalmas: az antioxidánsok és a rostok.
Nézzük, hogy ezek alapján mely gyulladáscsökkentő gyümölcsöket érdemes rendszeresen fogyasztani!





Ezek a cikkek is érdekelhetnek:
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!