Az Ács Csabi-féle gyros tál
Hozzávalók
2 közepes burgonya, olívaolaj, 1 doboz görög joghurt, 1 kígyó uborka, 1 fej fokhagyma20 dkg csirkemell, 1 fej jégsaláta ( vagy tépett zöldsaláta ), 1 fej lilahagyma, 1 db paradicsom1 db kápiapaprika, 1 db citrom, apróra vágott petrezselyem, só, borsGyros fűszerkeverék: oregánó, fűszerpaprika, köménymag, kakukkfű, babérlevél, majoranna, rozmaring, bazsalikom
Elkészítés
- A burgonyát hasábokra vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, kakukkfűvel, petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, összeforgatjuk, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.
- A kígyó uborkát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy doboz görög joghurtba 2 gerezd fokhagymát nyomunk át fokhagymaprésen, majd beletesszük az uborkát és egy kevés sót.
- A húst felvágjuk kis kockákra, meglocsoljuk olívaolajjal,2 gerezd fokhagymát adunk hozzá, megfűszerezzük a megadott fűszerekkel, és egy serpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk!
- Összevágjuk a paprikát, paradicsomot, lilahagymát, zöldsalátát, majd egy tálba összekeverjük, meglocsoljuk olívaolajjal és egy lime levével.
- A képen látottak alapján tálalunk.