Gyrostál - ahogy Csabi készíti

A Konyhafőnök 3. adásában új versenyzőket ismerhettünk meg. Első feladatuk nekik is egy saját kedvenc recept elkészítése volt, melyek közül nekünk Csabié tetszett a legjobban.

Az Ács Csabi-féle gyros tál

Hozzávalók

2 közepes burgonya, olívaolaj, 1 doboz görög joghurt, 1 kígyó uborka, 1 fej fokhagyma20 dkg csirkemell, 1 fej jégsaláta ( vagy tépett zöldsaláta ), 1 fej lilahagyma, 1 db paradicsom1 db kápiapaprika, 1 db citrom, apróra vágott petrezselyem, só, borsGyros fűszerkeverék: oregánó, fűszerpaprika, köménymag, kakukkfű, babérlevél, majoranna, rozmaring, bazsalikom

Elkészítés

  • A burgonyát hasábokra vágjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, kakukkfűvel, petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük, összeforgatjuk, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt ropogósra sütjük.
  • A kígyó uborkát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy doboz görög joghurtba 2 gerezd fokhagymát nyomunk át fokhagymaprésen, majd beletesszük az uborkát és egy kevés sót.
  • A húst felvágjuk kis kockákra, meglocsoljuk olívaolajjal,2 gerezd fokhagymát adunk hozzá, megfűszerezzük a megadott fűszerekkel, és egy serpenyőben kis olívaolajon megpirítjuk!
  • Összevágjuk a paprikát, paradicsomot, lilahagymát, zöldsalátát, majd egy tálba összekeverjük, meglocsoljuk olívaolajjal és egy lime levével.
  • A képen látottak alapján tálalunk.

Tudj meg többet a Konyhafőnök Junior adásáról itt!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...