Készíts egy jó adag gyors lencsesalátát, ilyen egyszerű! Nem kell hozzá más, mint pár konzerves lencse, ami általában apró szemű barnalencsét jelent, és végtelenül egyszerű felhasználni: a vizet öntsd le róla, készítsd el a salátaalapot, és keverd hozzá a hüvelyest! Ha január elsején nem szeretnél lemaradni a kötelező lencsézésről, de nem áztattál be semmit, és kedved sincs órákat kínlódni a konyhában, egy villámgyors lencsesaláta a legtutibb, amit összedobhatsz! Tippjeink következnek:
Vidd el keleti irányba a fűszerezést
Jöjjön a római kömény, az ánizs, a friss menta és/vagy koriander, no meg a koriandermag! Olívaolaj, friss citromlé, de joghurt vagy a klasszik mustáros megoldás is jól áll neki öntetként.
Legyen színes, roppanós, egészséges!
Ezeknek a lencsesalátáknak a fűszerezése kevésbé pikáns és orientális, mert inkább a mustár-méz vonalon mozog, a zöldségekkel viszont nem szerénykedik egyik se: sok-sok zöldsaláta, rukkola, spenót, de olajos mag, gránátalma, feta is mehet rá!
Szószos-szaftos-krémes
Végül jöjjenek a kicsit hízlalóbb, kalóriadúsabb, egyben laktatóbb, krémesebb verziók majonézzel, joghurttal, tejföllel. Sőt, még újévi korhely változatot is mutatunk, mely szintén készülhet konzerv lencsével!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ízes és színes konyhai tartalom vár itt: