Alma-körte saláta kéksajt öntettel
Mennyire egyszerű, egészséges és nagyon finom étel ez! Előételként kategorizálnánk, de egyébként gyors vacsorának is beillik, sőt. Olyan lesz, mintha hosszasan manővereztünk volna az elkészítéssel, pedig nagyon egyszerű salátáról van szó, kevés rutinnal rendelkezők is villanthatnak vele.
Alma-körte saláta kéksajt öntettel
Hagymás-paradicsomos töltött padlizsán
Ha tisztán növényi alapú ételről eddig nem tudtuk elképzelni, hogy nagyon finom lehet, akkor ez a török ihletésű recept nagyban megváltoztatja majd a világunkat. Padlizsánból még rengeteg akad, miért ne készítenénk belőle vacsorát?
Zalook
És akkor még mindig padlizsán, korianderrel és római köménnyel autentikus, de anélkül is jó persze, viszont közel sem annyira finom… ha friss koriandert nem sikerül beszerezni, az őrölt is megteszi, ne spóroljunk a paradicsommal és a fokhagymával se!
Sült zöldséges kuszkusz
Kuszkusz zöldségekkel! Végre a hazai konyhákban is egyre nagyobb létjogosultságot szerez magának a kuszkusz mint köret, hiszen lassan minden nagyobb boltban kapható félkilós, zacskós kiszerelésben.
Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett
Egy jó bagettel meg kell dobni a hetet! Nagyon különleges, isteni pékáru ez, többféle lisztből, kovásszal és fekete szezámmaggal a tetején. Engem nagyon nagy büszkeséggel töltött el, mikor először vittem a saját magam által sütött bagettből szendvicset a munkahelyemre… mindenkinek ajánlom!
Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett