Gyors vacsorák hús nélkül

Öt receptet válogattam most ki nektek, melyeket én is szívesen készítek még úgy is, hogy egyébként húsevő vagyok. Legalább a hét egyik felében érdemes megpróbálkozni vele!

Alma-körte saláta kéksajt öntettel

Mennyire egyszerű, egészséges és nagyon finom étel ez! Előételként kategorizálnánk, de egyébként gyors vacsorának is beillik, sőt. Olyan lesz, mintha hosszasan manővereztünk volna az elkészítéssel, pedig nagyon egyszerű salátáról van szó, kevés rutinnal rendelkezők is villanthatnak vele.

Alma-körte saláta kéksajt öntettel

Hagymás-paradicsomos töltött padlizsán

Ha tisztán növényi alapú ételről eddig nem tudtuk elképzelni, hogy nagyon finom lehet, akkor ez a török ihletésű recept nagyban megváltoztatja majd a világunkat. Padlizsánból még rengeteg akad, miért ne készítenénk belőle vacsorát?

Zalook

És akkor még mindig padlizsán, korianderrel és római köménnyel autentikus, de anélkül is jó persze, viszont közel sem annyira finom… ha friss koriandert nem sikerül beszerezni, az őrölt is megteszi, ne spóroljunk a paradicsommal és a fokhagymával se!

Zalook

Sült zöldséges kuszkusz

Kuszkusz zöldségekkel! Végre a hazai konyhákban is egyre nagyobb létjogosultságot szerez magának a kuszkusz mint köret, hiszen lassan minden nagyobb boltban kapható félkilós, zacskós kiszerelésben.

{ CKÉP = 145247, 4 }

Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett

Egy jó bagettel meg kell dobni a hetet! Nagyon különleges, isteni pékáru ez, többféle lisztből, kovásszal és fekete szezámmaggal a tetején. Engem nagyon nagy büszkeséggel töltött el, mikor először vittem a saját magam által sütött bagettből szendvicset a munkahelyemre… mindenkinek ajánlom!

Aszalt paradicsomos-szezámmagos bagett

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...