Esténként, munka után hazaesve, sokszor nincsen már kedvünk a főzéssel bíbelődni. A házhoz szállítás drága és számos alkalommal okoz csalódást. De mit tegyünk, ha mégis valami finomat szeretnénk vacsorázni, gyorsan? Most a tizenöt perces fogásokra adunk tippeket:
- a már kiszáradt kifliből, kenyérből, zsemléből isteni szendvicsalapokat készíthetünk, ha pirítóban ropogósra sütjük őket.
- ha hétvégéről maradt némi sült hús az ebédből, zokszó nélkül felhasználhatjuk a szendvicsünkhöz. Aprítsuk kisebb darabokra a húst és egy csepp olajon pirítsuk meg serpenyőben.
- öntettel és sok-sok zöldséggel gazdagíthatjuk a vacsoránkat, pár csepp valódi olívaolajjal akár önmagában, hús nélkül is isteni finommá varázsolható a pirítósunk.
Bármilyen tésztát kifőzhetünk tíz perc alatt
Érdemes a közepüket kicsit keményebbre (al dente) hagyni, ráadásul ezzel még több időt spórolhatunk. Olajos-citromos dresszinget is összedobhatunk, ha vega változatra vágynánk, de a tonhalas-paradicsomos penne az elmúlt évek egyik legnagyobb slágere, az otthon összedobható gyorsételek listáján.
Lecsótól a rántottáig...
- Ha netán a lecsófőzéstől csak a zöldségek aprításával való vesződség tartana vissza, javaslunk egy gazdag, zöldséges rántottát. Ízlés szerint paradicsom, paprika, hagyma – ne pároljuk túl sokáig őket, mert rengeteg vitamint megtarthatunk, ha félig nyersen fogyasztjuk ezeket a finomságokat. Vérmérséklet szerint két-három tojással számoljunk.
- Jöhetnek még a könnyű gyümölcs- és zöldséglevesek, melyeket csak turmixolni kell. Vegyes gyümölcsleves vagy gazpacho – ezek mind pár perc alatt összedobható, laktató, egészséges finomságok.