Gyors tojáslikőr házilag, mert megérdemled a húsvéti kényeztetést!

Egyszerűbb, mint gondolnád, de garantáltan nem ezzel várod majd a locsolókat, mert annyira finom, hogy mind magadnak akarod!

Alig múlt el a karácsony, de itt van a húsvét, és ezzel együtt egy újabb remek alkalom arra, hogy kényeztessük magunkat egy jófajta, házi tojáslikőrrel. Összehasonlíthatatlan a bolti cuccokkal, de komolyan... Nincs benne semmi "mű íz", aroma - csak a tojás selymessége, a szerecsendió fűszeressége és a vanília ellenállhatatlan ölelése kényezteti azt a szerencsést, aki belekortyol.

Az eredeti receptemben nincsen kókusztej, most viszont öntöttem egy keveset ebből is bele és kicsit sem bántam meg! Egyébként teljesen tejmentesen is elkészíthető, bármilyen növényi tejjel finom, ha éppen arra vágysz.

Eddig még mindig sikert arattam vele, szóval jó szívvel ajánlom nektek is, de arra már most figyelmeztetlek titeket, hogy a locsolókat nem ezzel fogjátok várni, mert annyira itatja magát, hogy majd mind magatoknak akarjátok!

RECEPT

Tojáslikőr házilag (eggnog) - Kattints!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...