Amellett, hogy tradicionálisan ünnepi, szezonális fogásnak számít a tojásos nokedli, ráadásul még kézenfekvő is, hiszen tojás bőven akad a hűtőben, ha beköszönt a húsvét. Sokan azonban nem érik be a kézenfekvéssel és megszokással, hiszen az ízlés nem így működik – akik nem vágynak nokedlis egytálra ecetes salátával, jobban teszik, ha más gyors húsvéti ebéd után néznek. Hiszen csak nem lehet olyan bonyolult valami tavaszi, friss, mégis laktató, pillanatok alatt összedobható fogást találni, ami egy csöppet még ünnepi is. Mi nem gondoljuk, hogy túl nehéz lenne, hoztunk is ezért pár gyors húsvéti ebédet!
Nézd meg galériánkban a gyors húsvéti ebédeket, kattints a képre a receptekért!
5 könnyű-gyors húsvéti ebéd, ha nem szereted a tojásos nokedlit
20 perces zöldborsópörkölt
A tojásos nokedli kiváló példája a „magyaros, mégis vegetáriánus” kategóriának – csakúgy, mint a szaftos zöldborsópörkölt. Ilyenkor, húsvét táján sajnos a zsengét még nem, csak a mirelitet élvezhetjük a hüvelyesből, de sebaj, legalább a pucolással nem kell bajlódni. Köret gyanánt rizst vagy pergős tarhonyát ajánlott készíteni hozzá.
Receptjét ITT találod!
Reteklevélpesztós rizottó
Tele lesz retekkel a húsvéti teríték: a sonka mellet, a hidegtálakon ott fognak virítani a harsány, piros zöldségek…de mi történik a leveleikkel? Általában a kukában/komposzton landolnak, kivéve persze, ha pestóvá alakítjuk és rizottóba keverjük őket. Maradékmentés a javából, mindössze 45 perc alatt.
Receptjét ITT találod!
Noky&cheese
Azoknak, akik a nokedlit igen, csak a tojást nem kedvelik, itt van ez a súlyosan sajtos, selymes és szaftos, amerikai ihletésű besütött tészta. A sajtos makaróni legjobb tulajdonságait vette kölcsön a házilag szaggatott tészta, hogy gyors, laktató és lenyűgöző ebéddé válhasson.
Receptjét ITT találod!
10 perces spenótos gnocchi
Ha pedig még a 20 perc is sok lenne a főzésre, felezzük hát meg ezt az időmennyiséget: mindössze 10 perc kell ugyanis a legszaftosabb (vegán!) spenótos tésztához, ami a tavaszi kikelet harsány zöldjével fest színesre minden tányért. Persze nemcsak a látvány isteni, hanem az ízek is: fetával morzsolva lesz teljes ez a tésztaétel.
Receptjét ITT találod!
Egyedényes medvehagymás-sajtos tészta
Szintén a tészták világában maradunk ezzel az utolsó nokedlikiváltó recepttel is: ráadásul a szezonális nagyágyút, a medvehagymát is felhasználjuk benne. Pikáns aromája kiválóan illik többféle sajthoz is: használjunk hát bátran akár két-három fajtát is.
Receptjét ITT találod!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több hasznos tipp húsvétra, amitől teljes lesz az ünnep: