6 gyors feltét, amitől über finom lesz a ZACSKÓS levesed

Van az úgy, főleg, mióta vagyonokat fizetünk ki egy mezei vásárláskor is a boltban, hogy nem telik / nincs időnk másra, mint egy pár száz forintos zacskós tésztás levesre. Mutatjuk, hogy dobhatod fel extra gyorsan!

Tegyük szívünkre a kezünket, és állítsuk azt őszintén, hogy soha, de soha nem helyezünk a kosarunkba zacskós levest bevásárláskor, és sose szürcsöljük elégedett, mégis bűntudattal vegyes érzésekkel, mohón a göndör (és olcsó!) tésztaszálakat.

Currys keverékek, pici currypaszta, de lime, citrom vagy babcsíra is mehet a zacskós levesedre

Ugye, hogy hazugság lenne? Főleg most, hogy egy átlagos, 1-2 napra elegendő termékmennyiség ára olyan horribilis, hogy rendszeresen ájulunk el a kasszánál. Na de arra gondoltál már, hogy instant zacskós levesed felturbózd egészen olcsón és gyorsan? Mutatjuk, mivel!

1.) Főtt tojás

Ha nincs időd másra, vagy nem találsz mást a hűtőben, mint pár tojást, készíts egy guszta, félig lágy közepűt a levesed tetejére, nem bánod meg! Forrásban levő vízbe rakj 1-2 tojást, 6,5 perc után zárd le, és tedd hideg víz alá. Így tuti kellemesen folyik majd a közepe.

Ízletes szárnyas pho

Sokak számára elképzelhetetlen a nem marhából, de legalábbis jó adag disznóból készített pho, én se ettem túl sok emlékezetest. De ennek most vége, mert ez a csirke-kacsa pho ...

2.) Szószok

A zacskós, göndör tésztás levesek mindenkit kicsit Ázsiába repítenek, még ha nagyon gagyi kivitelben is.

Emeljük a tétet, és mikor elkészült, locsoljuk meg szójaszósszal és/vagy pár csepp halszósszal, chiliszósszal, de ínyencebbek tamarindpasztát, osztrigaszószt is választhatnak.

3.) Sült gomba

A gomba szeletelése irtó gyors munka, sütése pedig szintén 5-10 perc, nem több: csiperke, de más fajta gomba is szóbajöhet, amelyet felszeletelés után tegyünk serpenyőbe magasabb lángra pici olajon, NE sózzuk, különben megfő saját levében, és süssük aranybarnára. Zúdíthatjuk is a leves tetejére!

A sült gomba gyorsan megvan, és nagyon megdobja!

4.) Tejföl+sajt

Ha nem vagy annyira rajta az ázsiai irányon, a tejföl pedig a legjobb barátod, zacskós levesed se legyen kivétel: kanalazd kedvenced tetejére, miután elkészült. Hardcore fúziósétel-rajongók még sajtot is reszelhetnek rá, így már szinte egy magyaros sajtos tésztánál vagyunk.

5.) Fűszerek

Főzés közben keverj hozzá némi kurkuma alapú, napsárga fűszerkeveréket, ez lehet curry, de más indiai ízvilágú csoda is, a lényeg, hogy csípjen!

A csilipaprika bármely formája, és a citrom/lime leve se maradjon le a végén!

6.) Hús, tofu

Ha masszívabb fehérjére vágysz, mint a főtt lágytojás, süss át gyorsan serpenyőben némi csirkecsíkot vagy tofukockát, és tényleg meg is vagy a tápláló étkeddel. Természetesen a maradék sült hús is mehet rá!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több fincsi recept itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...