Gyors csupakókusz palacsinta

Ígérem, nem ragad a fogad közé a száraz kókuszreszelék, mivel nem is kerül bele. Amit kapsz, az egy pihe-puha omlós tészta. Ráadásul glutén- és laktózmentes.

Banános palacsinta két összetevőből! Nagyszerű ötletet adtunk nektek a napokban a Nosalty Facebook-oldalán. Gondolom, sokan el is készítettétek. Most egy másik déligyümölcs, a kókusz segítségével jutunk el a mennyekbe!

A kókuszos palacsinta receptjéért kattints a képre!

Gyermekeim állítása szerint: palacsintát minden nap tudnának enni. Ezért elég gyakran sütök nekik. Ha éppen mégsem lenne kedvem hozzá, csak bekeverem a tésztát, és a legaktívabb delikvens áll a serpenyők mögé. Már majdnem mindenki gyakorlott a sütésben, zsonglőrök módjára dobálják a korongokat.

Pár napja - a palacsinta világnapján - egy olyan receptet kerestem, amivel meglephetném a gyerekeket. Végül egy kókuszosra tettem a voksom. Összedolgoztam pár leírást eggyé, azt szerettem volna, hogy igazán kókuszos íze legyen a palacsintánknak. Akaratomon kívül sikerült egy laktóz- és gluténmentes édességet előállítanom, aminek külön nagyon örülök. A családban ugyanis van felvevőpiaca az ilyesminek. Ha tejbegrízt,- rizst vagy sima palacsintát készítek, mindig kétféle adagot kell összeállítanom. Egy simát és egy menteset. Ezzel a recepttel viszont egy időben mindkét csapatnak a kedvére tehetek.

Kattintts a képre a kókuszos amerikai palacsina receptjéért!

Kókusztej vagy mandulatej

Az a recept, ami leginkább megtetszett, mandulatejjel lazítja fel a tésztát, én ehelyett kókusztejet használtam. Na nem azt a konzerves változatot, amelyik szinte krémszerű, hanem rendes dobozosat, amilyen kiszerelésben a mandulatej is kapható. Ez egy elég elterjedt márka, minden nagyobb boltban kaphatóak rizs és szója alapú laktóz- és gluténmentes termékei.

Mézzel a legfinomabb a kókuszos palacsinta, kattints a képre a receptért!

Mézzel a legjobb!

Juharszirup helyett használjatok nyugodtan bármilyen mézet az édesítéshez. A véglegesített recept körülbelül 6 nagy vagy 8 kisebb palacsintát ad ki. Tálalhatjátok frissen vágott gyümölcsökkel, bogyós gyümölcsökből készült lekvárral, szósszal. Én most kókuszchipset pirítottam a tetejére. Nemcsak reggelire vagy vacsira jó, kókusztejes sütőtökkrémleves után ebédre, vacsorára is nagyszerű fogás.

Milyen jó, hogy nem nekünk kell megmásznunk a 25-30 éter magas pálmákat ezért a csodálatos gyümölcsért, hogy a pucolásáról ne is beszéljünk! Használjátok ki minden áldásos termékét, süssetek palacsintát belőle!

Gréti

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...