Minden Szaftos alappal készült hús ilyen finom?
De mi a termék titka?
Kerti fűszeres alap
Hozzávalók: tíz perc és a MAGGI Szaftos csirke steak alap
Még több hasznos ötletért látogass el a MAGGI Okoskonyha oldalára!
Legközelebb a fokhagymás ízesítésű Szaftos MAGGI alapot tesszük próbára. Pita kenyeret töltünk vele, és joghurtos szósszal, friss zöldségekkel kínáljuk, valamint további ötleteket adunk majd arra, milyen egyéb módon, másféle köretekkel tálalhatjuk a Szaftos alapokkal készült csirke steaket. (x)
A MAGGI tavaly bevezetett újítása, a Szaftos csirke steak alap olyan gyors fűszerezési és sütési lehetőséget nyújt a mindennapokban, amely során nincs szükségünk a hús pácolására ahhoz, hogy valóban szaftos csirkemell szeletet süthessünk, ráadásul mindössze tíz perc alatt. Egy termék csomagolásában négy fűszerpapír található, melyeken gondosan válogatott fűszerekből készült keverékbevonat található. Ha az előkészített, tisztított csirkemellet ezek egyikében sütjük, akkor két legyet ütünk egy csapásra: a sütőpapír megvédi a húst a kiszáradástól, a rajta lévő illatos fűszerektől pedig nagyon finom lesz. A legtöbb család kedvence a sült csirkemell: a MAGGI kerti fűszeres alapjával mindig ugyanolyan szaftosra, omlósra és fűszeresre sülhet a hús. Ráadásul zsiradék hozzáadása nélkül készíthetjük el egy szál serpenyőben, melyet szinte alig kell a sütés után tisztítani.
A MAGGI Szaftos fortélyok közt tett felfedező túránk első állomása a kerti fűszeres csirke steak alap megmérettetése volt. Vajon tényleg szaftos és omlós lesz a csirkemell, ha a fűszeres sütőpapírban sütjük? És mi illik egyáltalán hozzá? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések merültek fel bennünk. A fűszerezés adta az ötletet ahhoz, hogy egy kiskertben is megtalálható alapanyagokból készült salátát készítsünk a steak mellé: friss salátaágyra halmoztuk a karikázott zöldségeket, főtt burgonyát, szeletelt sárgarépát, retket és újhagymát. Egyszerű, mézes-olívás-citromos öntettel locsoltuk őket, hogy a rá helyezett csirkemell kerti fűszeres íze maradhasson a domináns. Mialatt a csirke megsült, a saláta is elkészült. A tálaláson kívül más teendőnk nem akadt, mint az örömteli falatozás - csirke steakünk ugyanis az ígéretnek megfelelően nagyszerűen szaftos és ízletes lett!
A két összetevőn kívül - melyekre mindenképpen szükséged lesz - végy egy csirkemellet, felezd el, és enyhén klopfold ki. Tedd bele egy fűszeres sütőpapírba, és közepes lángon teflonserpenyőben süsd át mindkét oldalát öt-öt percig. Dióhéjban így szólna a MAGGI Szaftos csirke steak alappal készült receptúra. A Nosalty csapata utána járt, vajon tényleg ilyen egyszerű-e csirke steaket készíteni.