Sose gondoltam volna, hogy egy ennyire gyönyörű sütit ilyen egyszerűen megcsinálhatunk. Alma, fahéj, leveles tészta, némi tekercselés, olvasztott vaj és egy muffinforma - kész is. Ráadásul olyan szép ez a videó!
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
néhány alma (attól függ, mennyit készítesz)
fahéjas cukor (lehet nyírfacukor vagy eritrit is, így a kalória is kevesebb)
csipet só
olvasztott vaj
Ezt is süsd meg!
1 perces citromos-áfonyás mikrós süti
Elkészítés:
1. Az almát vékony szeletekre vágjuk, és a szeleteket betesszük a mikróba 1-2 percre, amíg nem lesznek puhán hajlíthatók (áztathatjuk ehelyett sós vízbe is.)
2. Terítsük a kilisztezett asztalra a leveles tésztát, és vágjunk 4-5 cm vastag, 20-25 cm hosszú tésztacsíkokat belőle. (Ha hosszabbra hagyjuk, ducibb rózsafejet kapunk.)
3. Kenjük meg a csíkokat olvasztott vajjal, szórjuk meg fahéjas cukorral, és a felső felére helyezgessük el az almaszeleteket, majd hajtsuk rá a tészta alsó csíkját. Tömködjük be a csíkok végeit.
4. Tekerjük fel szorosan, így megkapjuk a rózsákat. Tegyük kivajazott muffinformába, és süssük előmelegített sütőben kb. 30 percig 220 fokon.
(forrás:heytheresia, címlapfotó: Flickr/petrOlly)
A ti szépséges almás sütijeitek: