Gyöngytyúk supreme Domitól

Ha Ti is elkészítenétek, mert összefutott a nyál a szátokban Domi gyöngytyúkos alkotása láttán, akkor most megosztjuk a receptjét veletek.

Gyöngytyúk supreme kukoricatextúrákkal, chorizóval, Domitól

A kép illusztráció

Hozzávalók:

  • 2 db szárnytöves gyöngytyúkmell
  • 8 db friss csöves kukorica
  • 1 csomag bébikukorica
  • 20 dkg chorizo
  • 20 dkg
  • 2-3db salottahagyma
  • 1 db fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 15 dkg cukor
  • 3 dl ecet
  • 1 dl tejszín
  • csírák

Elkészítés:

  1. Az ecetből és a cukorból marinádot keverünk ki, beletesszük a bébikukoricát.
  2. A gyöngytyúk mellét a bőrös oldalával lefele pár percig nagy lángon megpirítjuk. A nem bőrös oldalát megkenjük az öt deka megolvasztott vajba kevert 2 gerezd reszelt fokhagymás pürével.
  3. A chorizót megtisztítjuk a héjától, a kukoricát lefejtjük, és pici vízben megpároljuk. A chorizót kiolvasztjuk saját zsírján. A salottát felvágjuk, és 5 dkg vajon megpirítjuk. Ha kész, a párolt kukoricához adjuk.
  4. Mindkét alapanyagot külön-külön összeturmixoljuk, lepasszírozzuk, és kis tejszínnel krémesítjük, adunk hozzá 1-2 evőkanál vajat, hogy még krémesebb, sűrűbb legyen.
  5. A maradék kukoricát (1-2 cső) lefejtem, és 5-6 dkg vajban hirtelen nagy lángon megpirítjuk.
  6. A kukorica- és chorizókrémet, a marinált bébikukoricát és a vajban sült szemeket tányérra tesszük, ráhelyezzük a gyöngytyúk mellét, és csírákkal díszítjük.

Tudj meg többet A Konyhafőnök műsoráról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...