Gyöngytyúk supreme kukoricatextúrákkal, chorizóval, Domitól
Hozzávalók:
- 2 db szárnytöves gyöngytyúkmell
- 8 db friss csöves kukorica
- 1 csomag bébikukorica
- 20 dkg chorizo
- 20 dkg
- 2-3db salottahagyma
- 1 db fokhagyma
- só ízlés szerint
- 15 dkg cukor
- 3 dl ecet
- 1 dl tejszín
- csírák
Elkészítés:
- Az ecetből és a cukorból marinádot keverünk ki, beletesszük a bébikukoricát.
- A gyöngytyúk mellét a bőrös oldalával lefele pár percig nagy lángon megpirítjuk. A nem bőrös oldalát megkenjük az öt deka megolvasztott vajba kevert 2 gerezd reszelt fokhagymás pürével.
- A chorizót megtisztítjuk a héjától, a kukoricát lefejtjük, és pici vízben megpároljuk. A chorizót kiolvasztjuk saját zsírján. A salottát felvágjuk, és 5 dkg vajon megpirítjuk. Ha kész, a párolt kukoricához adjuk.
- Mindkét alapanyagot külön-külön összeturmixoljuk, lepasszírozzuk, és kis tejszínnel krémesítjük, adunk hozzá 1-2 evőkanál vajat, hogy még krémesebb, sűrűbb legyen.
- A maradék kukoricát (1-2 cső) lefejtem, és 5-6 dkg vajban hirtelen nagy lángon megpirítjuk.
- A kukorica- és chorizókrémet, a marinált bébikukoricát és a vajban sült szemeket tányérra tesszük, ráhelyezzük a gyöngytyúk mellét, és csírákkal díszítjük.