7 gyógynövény, amivel felkészülhet az immunrendszered a télre

Mindenkinek jól esik egy csésze forró ital a hűvös őszi napokon. A gyógynövényekből készült teák nemcsak átmelegítenek, de segítenek a betegségek legyőzésében, és erősítik a szervezetünket.

Az őszi időszakban kimondottan fontos, hogy támogassuk az immunrendszerünket, hiszen a hideg és az egyre rövidülő nappalok egyaránt próbára teszik a szervezetünket. A változatos étkezés és a vitaminok szedése sokaknál alapvetés, de mit tehetünk még, ha természetes módon szeretnénk támogatni az immunrendszerünket? A különböző gyógynövényekből készült teák napi szintű vagy kúraszerű fogyasztása sokat segíthet a szervezetünk megerősítésében, a betegségekre való felkészülésben és azok legyőzésében. Magyarországon számos őshonos gyógynövényfaj található, így nem muszáj rögtön a boltba mennünk gyógyfüvekért, egy részüket még ilyenkor ősszel, egy hétvégi túra közben is begyűjthetjük.

Ha gyógynövénygyűjtő-túrára készülünk érdemes beruházni egy növényhatározóra, hogy biztosan a megfelelő füveket szedjük össze. A begyűjtött virágokkal szerencsére nem lesz sok gondunk.

Forrázással a friss növényekből is készíthetünk teát, de a gyógyfüvek szárítás után, tiszta befőttes üvegben hosszú hónapokig is elállnak anélkül, hogy veszítenének hatásukból.

A galériában mutatjuk azokat a hazai gyógynövényeket, amiket érdemes beszerezned vagy begyűjtened idén ősszel!

Forrásunk volt.

Szerző: Kremmer Magdi


Ezeket is olvasd el, ha fontos az egészséged:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...