Egy gyermekkórház, ahogy még nem láttad

A kórházak ridegek, szürkék, fertőtlenítő-szagúak és barátságtalanok. De nem kell ennek feltétlenül így lennie.

Egy londoni gyerekkórház egy 15 fős művészcsoportra bízta falainak dekorálását. A festők, keramikusok, tervezők színes, játékos, vidám formákat álmodtak a nyomasztó terekbe, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a kényszerből itt töltött idő a kis betegeknek ne csupán egy rossz emlék maradjon. Egy ilyen épületben fontos szempont a falak, tárgyak tisztántarthatósága, ezért az alkotók nagy hangsúlyt fektettek az anyagok, felületek kiválasztására. A kórház minden osztálya más-más hangulatot hordoz, de mindegyik jókedvű böngészésre készteti a nézőjét. Sajnos elég sok időt töltöttem én is a gyerekeimmel kórházi várótermekben és folyosókon, és biztos vagyok benne, hogy ilyen környezetben könnyebb lett volna lekötni őket, elterelni a figyelmüket. És az a játszóház? Hát abban egészséges felnőttként is szívesen eltöltenék egy fél napot...

Traumatológia és belgyógyászat, művész: Morag Myerscough
Hematológia, művész: Donna Wilson
Járóbeteg ellátás, művész: Chris Haughton
Légzőszervi megbetegedések osztálya, művész: Miller Goodman
Előtér, művész: Katharine Morling

Olvastad már?

A Svéd Szakács legjobb konyhai praktikái

Elválasztó függönyök, művész: Doran
Sürgősségi, művész: Tord Boontje
Játszószoba, művész: Cottrell, Vermeulen és Morag Myerscough

Olvastad már?

Vicces gyerekkori fotók felnőtt szereplőkkel

(via BoredPanda)

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...