Gyerekek reggelije a világ különböző pontjain

Suli előtt a legtöbb gyerek eszik valamit. De vajon mit Chilében és mit Kínában? 11 ország reggelijeit mutatjuk be képekkel.

A The Daily Meal összeszedte, hogy jellemzően mit reggeliznek a gyerekek a világ különböző pontjain. A különbség persze jelentős, van, ahol édeset, van, ahol sósat, van, ahol húsosat, van ahol inkább gabonából készült termékeket. A húslevesnek és az egyszerű rizskásának is van hagyománya bizonyos országokban. Persze, ahogy nálunk, úgy Vietnamban vagy Németországban is családonként eltérőek lehetnek az étkezési szokások, most a leggyakrabban fogyasztott reggeliket mutatjuk be nektek.

TOVÁBBI CSODÁS REGGELITIPPEKET IDE KATTINTVA TALÁLTOK!

Chile

A gyerekek pirítóssal és tejjel indítják a napot. A hagyományos chilei kenyérre (pan amasado) karamellizált tejkrémet kennek, ami a dulce de lechéhez hasonló.

Kína

Meglepő módon rizskása a bevett reggeli, amit azért sokféleképpen ízesítenek és gazdagítanak Kína-szerte.

Németország

A német gyerekek reggelije viszonylag gazdag, tartalmaz pékárut, sajtféléket, felvágottat, tojást, zöldségeket is. Kell az energia az iskolakezdés előtt.

Guatemala

Hagyományosan tortilla, bab, tojás, egzotikus gyümölcsök kerülnek az asztalra, de sajnos csak helyenként, ugyanis az ország lakosságának 61%-a alultáplált.

India

Bár Indiában a jellemző reggeli fogások régiónként nagyon eltérőek, azért az elmondható, hogy szinte mindenhol részét képezik a rizsből vagy lencséből készült pékáruk illetve kásák és krémek.

Nigéria

A nigériai gyerekek reggelije többnyire korai és gyors, kenyérből/pirítósból és teából áll.

Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigeteken a reggeli fontos étkezésnek, családi eseménynek számít. A gyerekek kakaót, teát isznak a hagyományos sült fokhagymás rizs, vagy a füstölt hal, tojás vagy zsemleféle elfogyasztása után.

Szingapúr

A gazdag kulturális örökséggel bíró Szingapúr sokszínűsége a gyermekek reggelijén is tükröződik. Állhat a roti pratából, ami egyfajta ropogós palacsinta, vagy a kaya toastból, ami pirított kenyérből és kókuszlekvárból készül.

Dél-Afrika

A dél-afrikai reggeli többnyire egy tál tűzforró kukoricakása, az ún. pap, mely aprószemű darából készül, és tejjel valamint cukorral kerül az asztalra. A pap gyakori étel a legtöbb családnál, fogyasztják ebédre és vacsorára is, főtt/sült húsok mellé. A népesebb városokban azonban elterjedt reggeli a pirítós, gabonapehely és a tea.

Thaiföld

Thaiföldön nehéz megkülönböztetni a reggelit, az ebédet és a vacsorát. Curry, de akár leves is szerepelhet egyaránt bármelyikben. Az egyetlen kivétel, hogy a gyerekek rendszeresen khao thom-ot, thai reggeli fűszeres levest esznek a nap kezdetén.

Vietnám

Vietnamban a gyerekek fele délelőtt, a másik fele délután jár iskolába. Talán ez is az oka annak, hogy bármely napszak legyen is, a legnépszerűbb fogás a Phó, ez a fűszeres-tésztás-húsos-zöldséges leves.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...