Ezért nem jó ötlet, ha a gyermek szökőkútban pancsol

Bár felhőtlenül boldognak tűnnek azok a gyerekek, akik nyáron visítozva pancsolnak az utcai szökőkút hűs vizében, ezt sajnos nem jó ötlet hagyni.

Sajnos közegészségügyi veszélyt jelenthet, ha a köztéri, utcai szökőkutak vizében megmártózunk, fürdőzünk, vagy akár csak megpaskoljuk izzadt arcunkat - írja a Sokszínűvidék.

Nem jó ötlet, ha a gyermek szökőkútban pancsol

Igaz, hogy legtöbbjük környezetbarát kialakítású, és ha minden igaz, rendszeresen tisztítják őket például algaölő szerrel és pelyhesítővel, ezek a fertőzésekkel szemben nem biztosítanak védelmet.

Ezen kívül bármi belekerülhet a szökőkutak vízébe, ami rizikós lehet: különféle hulladék, ürülék, ami miatt emiatt igencsak magas a fertőzési kockázat is.

Gombás betegségeket, vírusos bőrbetegségeket, a víz lenyelése esetén hasmenést is kaphat a szökőkút vizében fürdőző. Minél több időt tölt valaki a vízben, annál nagyobb veszélynek van kitéve, ezért a szökőkutakat inkább távolról tanácsos megcsodálni

- tanácsolják az orvosok.

A szülőknek azt tanácsolják, hogy inkább ne engedjék gyermeküket sem a fertőzésveszély, sem a lehetséges bőrirritáció vagy akár a csúszásveszély miatt sem a szökőkutakba.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...