A gubával is úgy vagyunk, hogy inkább télen készítjük – melegítő, édes finomság, ami ráadásul nagyon gyorsan elkészül és általában mindenki rajong érte!

{ CKÉP = 61489, 4 }

Ha gubakészítésre adjuk a fejünket, a szikkadt kiflikkel kell kezdenünk – ha még friss a pékáru, 1-2 nap alatt szobahőmérsékleten elérhetjük ezt, de ha nincs ennyi időnk, akkor melegítsünk rá egy kicsit sütőben a felkarikázott kiflikre. Öt-hat darabnál kevesebbel nem érdemes nekiállni, de tuti, hogy így is nagyon hamar el fog fogyni az elsőre elegendőnek ítélt mennyiség. Figyeljünk rá, hogy a tejjel ne áztassuk el a gubát és lehetőség szerint aroma helyett vaníliarudat használjunk, mégiscsak azzal az igazi! A felvert tojásfehérjékkel vigyázzunk, akárcsak a piskóta esetében, nagyon óvatosan forgassuk a masszánkhoz. Ha még akad otthon szikkadt kalácsunk, abból is készíthetünk finomságot mákkal, de olyan receptünk is van, mely vaníliakrémmel és meggyel kombinálja a gubát. A diós guba esetében is hasonlóan járjunk el, nem kell neki sok idő a sütőben, figyelni kell, ki ne száradjon vagy meg ne égjenek benne az diódarabok. Variálhatjuk a gyümölcsöket is, a meggyen kívül szóba jöhet még az alma, ennek úgyis szezonja van éppen és olcsón hozzájuthatunk. Gubára fel!

{ GALÉRIA = title:Gub%C3%A1b%C3%B3l%20a%20legjobbakat!, 0,1,2,3,4,5,6 }

Ünnepek után: zöldséges fogások >>

A hájas sütik kora >>

Pravoszláv fogások az ünnepre >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...