Kezdjük rögtön a végéről, a vacsora tálalva
Élvezzük a semmittevést
Nyaralásunk második hetében vidékre “költöztünk”. Ismerőseink házát kaptuk kölcsönbe. Náluk is sok a gyerek, tehát sok szoba közül választhattunk. Kicsit kitágult a világ a barcelonai, városi lét után.
Az előzményekről itt olvashatsz
Nálunk otthon nincs televízió, tehát boldogan ajánlottam fel a gyerekeknek, reggel, ha felkelnek, készítsenek egy tál müzlit és üljenek be a készülék elé. Így nekünk, felnőtteknek is jutott némi pihenés. Aztán jöhetett a késői, nagyszabású reggeli helyi sonkával, sajttal, lekvárral és egy nagyon finom piros gyümölcsös teával.
Éljenek a zöldek!
Napközben gyönyörűen “berendezett” gyümölcs és zöldségtálakat készítettem. Később bringával fagyizni gurultunk. Az esti vacsi előkészületeit részletekben oldottam meg. Egy kis húspácolás, labdázás a medencében, majd vissza a konyhába zöldségeket szeletelni és így tovább… Egy helyi kisváros, Peniscola, a valenciai ócenárium megtekintése és két tengerparti fürdőzés kivételével ezen a héten nem mozogtunk, élveztük a kölcsön házikó adottságait.
A grillezett marhapecsenye receptért kattints ide!
Főzés közben jól esik egy pohárka könnyű, hűs pinot blanc. No, de, megvettünk-e mindent az aznapi vacsorához? Ha nem, akkor elég nagy bajban vagyunk, mivel az első bevásárló egység legalább harminc kilométerre van és csak kocsival érhető el.
Ezen a héten a grillező lett a legnagyobb “barátom”! Kihasználva a gyönyörűen csomagolt, konyhakészen kapható husikák adta lehetőséget, több időnk jutott a pancsolásra és a ping-pongra.
Készül a remek vacsora
Szeletelt csirkemell, kicsontozott pulykacomb, csirke-, és ráknyárs, eszméletlenül olcsó halak, doráda és lazacpisztráng, cukkini, padlizsán, piros, vastaghúsú paprika kerültek szépen egymás után a vasrácsra. A zöldségeket centis karikára szeleteltem, lesózva, olíva olajjal meglocsolva várták a sütés pillanatát. Saláta minden alkalommal kiegészítette a főételt: római saláta, cikória, fantasztikus sötétzöld színű paradicsom, poré-, vagy újhagymával.
A citromos - mézes csirkepác receptjéért pedig ide kattitns
Jövő héten visszatérünk ismét a hazai ízekhez, addig is pácoljunk és süssünk minél többet.
Gréti