Grillparti a vulkánon

Korábban kísérleteztek már a villám általi sütéssel, most pedig egy angol páros próbált láván marhahúst sütni. Az eredmény meglepően jó lett.

A brit kreatív duó, a Bompas&Parr nagyszabású gasztronómiai kísérleteivel hívta fel magára a figyelmet. Korábban próbálkoztak már mesterségesen létrehozott villámlás segítségével megsütni egy szelet húst, ez alkalommal pedig forró láván csinálták ugyanezt.

A legprofibb éttermek milliókat költenek egy-egy 300 Celsius-fok hőmérsékletet elérő sütőre, a mesterségesen előállított vulkánban viszont ennél valamicskével több, 1150 fok körüli hőmérséklet uralkodott. A kísérletező kedvű páros egyik tagja elmesélte, hogy az ötletet egy igazi japán vulkán adta, amelyet a kalandvágyó helyiek néha bizony főzésre is használnak. A gondolat annyira izgalmasnak tűnt, hogy hazatérve Sam Bompas egyből felkereste azt az egyetemi professzort, aki mesterséges vulkánok létrehozásával foglalkozik.

Együttműködésükből az alábbi videón is látható "grillparti" nőtte ki magát. Kukoricát és marhahúst sütöttek a forró láva fölött, Bompas elmondása szerint – bár a kísérlet nem volt veszélytelen – a végeredmény a legjobb steak lett, amit valaha is kóstolt.

(via FoodNetwork.com)

B&P Cook Out from robert wysocki on Vimeo.

Legújabb receptek

Mézes torta

Mézes torta, amely csupa-csupa méz, a fondantból készült méhecskék és a fehér csokoládéból készült burkolat együttesen fenomenális ízharmónia.

Fahéjas-mogyorós csillag

Az ünnepekre hangolódva készült ez a finom aprósütemény. Persze nem kell ahhoz karácsonynak lenni, hogy megsüssük, és éppen feltöltsük vele az üresen tátongó kekszes dobozt. A ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A Lindt sem akar lemaradni: ennyiért adja dubaji csokiját

Az internetsztár dubaji csokit lassan senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen ez az a közel-keleti édesség, ami nálunk is egyre keresettebb. A hazai cukrászdák is igyekeznek felvenni a versenyt az édességgyártókkal, sorra dobják piacra saját dubaji csokijukat. A Lindt is így tett, lássuk, mennyibe kerül a limitált kiadású csokoládé náluk!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...