Grillezett tintahal tarkarizzsel és szedermártással
A Konyhafőnök mai adásának első feladatában Bernáth József séf megmutatta a versenyzőknek, miként pucolják meg a tintahalat - a legszebben ez a kék csapatnak sikerült.
Grillezett tintahal tarkarizzsel és szedermártással, a kék csapattól
Hozzávalók
- 1 nagy tintahal + tinta
- 2 adag basmati rizs
- 1 citrom héja és leve
- 1 szál citromfű
- 1 csokor petrezselyem
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg szeder
- 3 közepes lilaburgonya
- só és bors
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A tintahalat megtisztítjuk, beirdaljuk, majd felvágjuk egyforma darabokra.
- A csápokat késsel levágjuk a fejről, és szintén megtisztítjuk őket.
- A fehérrizst olajon megpirítjuk, sózzuk, majd másfélszer annyi vízzel feltesszük főni. Amikor elkészült, a végén citrommal, citromhéjjal ízesítjük.
- A feketerizshez egy másik adag rizst szintén megpirítunk, felöntjük forró vízzel, és a tintát beletesszük, majd sózzuk, és a végén kevés fokhagymával, sóval ízesítjük.
- A lilaburgonyát megfőzzük, sóval, citromfűvel ízesítjük, majd miutánmegfőtt, a szederrel összeturmixoljuk. Átpasszírozzuk, felmelegítjük, majd ízlés szerint cukorral feljavítjuk.
- A tintahalat magas hőmérsékletű olajon a beirdalt résztől kezdve megpirítjuk, a csápokkal együtt. Miután megpirult, citromfűvel, petrezselyemmelés fokhagymával átpirítjuk, sózzuk. Ízlés szerint tálaljuk.
Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. Évadáról itt!