Emiatt semmiképp se grillezz az erkélyeden

Nem biztos, hogy jó ötlet, ha az erkélyen kezdünk neki a grillezésnek. Hiába csábító a gondolat, hogy a lakásunk teraszán falatozzuk a roston csirkét és zöldséget, a dolog igen veszélyes lehet, sőt, büntetik is.

Itt a nyár, előkerülnek a grillhúsok, hiszen sokan szeretünk a szabadban étkezni, akár kisebb teraszokon is. A grillsütők biztonságos otthoni használatára azonban kiemelt figyelmet kell fordítani - írja a Házipatika.

Misoval grillezett padlizsán

Egyből kétféle módon is elkészíthetitek ezt az ázsiai ízvilágú vegán fogást. Gyors és nagyszerű, édes és sós, umamigazdag fogás, olyan hatalmas ízbomba, hogy szerintem a legjobb a ...

A helyhiány miatt az erkélyeken, gázpalackokkal üzemeltetett grillsütők használata nemcsak tűzveszélyes, de komoly bírsággal is járhat, áll Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebookon közzétett posztjában.

Gázpalackról működő grillt, vagy zsámolyt társasház erkélyen tilos működtetni, ahogy a faszénnel, brikettel, parázsló fával működő eszköz sem használható biztonságosan.

Ha valaki megszegi ezt a szabályt, 20 ezer forinttól egymillió forintig terjedő tűzvédelmi bírságot kaphat. Ennek mértéke mindig az adott körülményektől, a tevékenység veszélyességétől, tűzveszélyességétől függ.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...