Gránátalmamagok kinyerése

Veletek is előfordult, hogy azért nem vettetek a zölsdégesnélgránátalmát, mert korábban már meggyűlt vele a bajotok? Pucolni tudni kell! Tartsatok és pucoljatok velünk, gyorsan és egyszerűen!

Hamarosan élvezhetjük a jól megérdemelt jutalmunkat, a gránátalmamagokat– télvíz idején amúgy is kell a szervezetünknek egy ekkora vitaminbomba–,de előbbválasszuk ki alegélesebb késünket, kapjuk elő a vágódeszkát, és kezdjük el a pucolást!

Gránátalmamagok kinyerése

  1. A megtisztított gránátalmát keresztben félbevágjuk.
  2. Az egyik felet tál fölé tartjuk (a magok lefelé néznek), oldalirányból kissé benyomkodjuk, ezáltal néhány mag már kiesik, és némi léhez is jutunk.
  3. Majd fogunk egy nehezebb konyhai tárgyat, pl. kisebb nyújtófát, egyik kezünkkel tartjuk a gyümölcsöt, a másikkal a nyújtófát fogjuk és elkezdjük ütögetni vele a gránátalma tetejét, a magok pedig kipotyognak. Kerülhetnek közben a tálba a magokat elválasztó hártyadarabkákból, ezeket (mivel nem ehetők) kiszedjük.
  4. Tipp: Célszerű az alábbi folyamatot a mosogatóban végezni, mert fröcskölhet a gránátalma leve.

Gránátalmamagok kinyerése lépésről lépésre

Előző cikkünk a mango pucolásáról >>

Még több praktika itt >>

Legújabb receptek

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hortobágyi kolbászos palacsinta

A hortobágyi húsos palacsinta egy magyar ételspecialitás, amit pörkölttel szoktak tölteni, na most én kolbászos töltelékkel készítettem, ami igen ízletes lett, az egyébként is finom ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!