A gránátalma a szerelem gyümölcse - de Te meg tudod pucolni?

Egy "cseppnyi" fürj és egy gyönyörű gránátalma. Robi nyerő receptjét már közzétettük, de sokaknak gondot okoz, hogyan pucolják meg a sokmagos gyümölcsöt? Íme a megoldás!

A gránátalma nálunk is egyre népszerűbb gyümölcs, már rengeteg helyen árulják a csodatevő kis gömböcöt. Ha te is sokszor ácsorogsz a gyümölcsöspult előtt tanácstalanul, akkor most beavatunk!

Gránátalma alapanyag

A szerelem és a termékenység gyümölcse

A gránátalma eredetileg Ázsiából származik, mára azonban a világ számos pontján termesztik és fogyasztják. Több vallás szimbólumrendszerében bír jelentéssel, legtöbbször a szerelemmel és a termékenységgel hozzák kapcsolatba.

A gömbölyded, hazánkban jellemzően narancsos-vöröses héjú gyümölcs átmérője 8-10 cm, a sok apró magot lédús gyümölcshús veszi körül. A félbevágott gránátalma a természet csodálatos színű, fura szerkezetű, vitaminokban, antioxidánsokban (flavonoidokban), C-vitaminban és káliumban gazdag ajándéka.

Ezeket olvastad már?

A tisztítása nem egyszerű - de megéri vele küzdeni!

A magokat fogyaszthatjuk a gyümölcshússal együtt - ezeket szétválasztani manuálisan nem lehetséges, de nem kell aggódni, a magok könnyen lenyelhetőek. A másik megoldás, hogy csak a levét nyerjük ki, mondjuk gyümölcscentrifugával. Az így kinyert ital is tartalmazza a gránátalma értékes tápanyagait, úgyhogy bátran éljünk ezzel a módszerrel, ha nincs kedvünk a magokkal küzdeni.

Gránátalma alapanyag

Ha azonban bátrak vagyunk, akkor első lépésként is öltözzünk át játszóruhába, semmiképpen ne a legjobb öltözékünkben essünk neki a gránátalmának. Mossuk meg a gyümölcsöt, majd vágjuk félbe egy éles késsel. A fél gránátalmát megfogjuk, és kicsit megnyomkodjuk, mintha citromot csavarnánk - így kinyerjük a leve egy részét és pár magot. Ezután a vágott felével félig a tenyerünkre, félig az ujjainkra fektetjük, majd egy tál fölé tartva fakanállal alaposan megütögetjük, hogy a magok mind egy szálig kipotyogjanak. Így - ha nem ütünk nagyon mellé - biztos, hogy nem találjuk el az ujjunkat, a gyümölcsöt viszont szépen körbe tudjuk "püfölni".

Az így kinyert magokat felhasználhatjuk húsételek mellé mártások alkotójaként, ízesíthetjük, díszíthetjük velük salátáinkat, krémeinket, süteményeinket, vagy ehetjük simán, nyersen, kiskanállal.

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...