-
1.
A fűszeres paprikakrémleves, ami tejszín nélkül is selymes
A legtöbb krémleves általában valamilyen tejtermékből nyeri utánozhatatlanul simogató, gazdag állagát. Ez a recept azonban valami teljesen más alapanyagot kér tőlünk, ami nemcsak őrjítő állagot, de kellemes, pikáns ízt is ad az ételnek. Természetesen megannyi fűszer közreműködésével.
-
2.
3 alapanyag, ami miatt a legmenőbb séfek várják a tavaszt
Bár még felbukkannak néha mínuszok, de lassan már tényleg megérkezik a tavasz, ezzel együtt feléled a piacok kínálata is. Friss, zsenge, ropogós, színes alapanyagok jönnek, most profik mesélik el, mit vártak a legjobban.
-
3.
Így lesz tökély a gőzgombóc, Közép-Európa pufi kedvence
Németek, osztrákok, csehek és szlovákok mind magukénak vallják a gőzgombócot. Talán mindegy is, ki készítette először, a lényeg, hogy aki kóstolja, szinte kivétel nélkül beleszeret. Így készül a gőzgombóc!
-
4.
Így készíti egy profi séf a tökéletes kacsamellet – Próbáltad már?
Kacsamellet sütni nem egy nagy ördöngösség, hiszen a magasabb zsírtartalma miatt jóval könnyebb szaftosra készíteni, mint a szárazabb húsú csirkemellet. Ha még nem próbáltad, most egy profi séf segít abban, hogy otthon is tökéletesen sikerüljön.
-
5.
Az egzotikus zöldség, amit mindenki imád, ha megkóstol
A világ egy részén a leghétköznapibb zöldségek között tartják számon, olyan elterjedt, mint nálunk a burgonya, máshol pedig nemhogy nem fogyasztják, szinte egyáltalán nem is ismerik. Az okra egészséges, finom, könnyen feldolgozható, rendkívül sokrétűen használható zöldség, amivel érdemes megismerkednünk.
-
6.
Engedd el a receptből főzést ezzel az 5 egyszerű támponttal
Őszintén megvallom, nem vagyok az a receptkövető valaki, és gondolom ezzel sokan mások is így vannak. Míg vannak alapszabályok, amiket kötelező betartani, egész egyszerű elengedni a leírásokat. Nézzük, hogyan!
-
7.
A legkrémesebb tojássaláta, ami 15 perc alatt vesz le a lábadról
Lehet tavasz, ősz, hideg, zord idő vagy napsütés, a tojássalátát az év minden napján imádjuk. Gyorsan elkészül, kevés alapanyag kell hozzá, mégis isteni.
-
8.
Készíts egyszemélyes máglyarakást 30 perc alatt
A máglyarakás nem egy egyszemélyes édesség. Mármint persze meg tudnék belőle enni egy egész tepsivel, de nem biztos, hogy túl jól lennék utána. Ezért inkább megalkottam az egyfős adagot belőle.
-
9.
Sütőben sült hagymákból készítettünk csudaselymes krémlevest
A porból kikevert, instant hagymakrémleves régi ismerős sokunk számára, azonban házilag viszonylag ritkán állunk neki hagymából – vagy még inkább: hagymákból – krémlevest készíteni. De kötényeket felkötni, mert ez bizony változni fog!
-
10.
Szív- és lélekmelengető quinoasaláta minden földi jóval
Ez egy hűvöskés időjáráshoz illő, különleges és kiadós saláta, ami gazdag ízeivel és intenzív, zöldes színeivel teljesen levesz minket a lábunkról. A fő és leglaktatóbb hozzávalója a quinoa, ami egy alacsony szénhidráttartalmú, és meglepően magas fehérjetartalmú magféle. Kerül még bele minden földi jó: magvak, hüvelyesek, fodros kel, az egészet pedig egy pikáns tahinis öntettel koronázzuk meg.
Elkészítettük a sípályák kedvencét, elvarázsoltunk titeket a selymes paprikakrémlevesünkkel
Egyszemélyes máglyarakás csábított el minket, kiderítettük egy séftől, hogyan készül a tökéletes kacsamell, és a legkrémesebb tojássaláta receptjére is rábukkantunk a múlt héten.