Jön a Gourmet Fesztivál, ahol tényleg valódi séfekkel találkozhatsz

Ha május, akkor Gourmet Fesztivál, ráadásul jubileumi, tíz éves kiadásban! Május 27. és 29. között a Millenárisban a helyed!

Május 27-29. között ismét a gasztronómia rajongóinak találkozóhelyévé válik a megújult Millenáris, ahol - két év szünet után - újra várja látogatóit az OTP Bank Gourmet Fesztivál. A jubileumi rendezvény - ahol végig kóstolhatjuk Magyarországot - idén is mindenből a legjobbat kínálja, ezúttal az “örökség” jegyében.

„Tíz évvel ezelőtt azzal a céllal hívtuk életre a Gourmet-t, hogy népszerűsítsük a minőségi gasztronómiát. Közben nagyot változott a világ és ma már számos izgalmas étterem található szerte az országban” – mondja Gerendai Károly, a fesztivál megálmodója.

Ebben a fejlődésben fontos mérföldkő a Gourmet, s ma már a bőség zavarával küzdünk, amikor a kiállítókat hívjuk a rendezvényre. Számomra külön öröm, hogy az elmúlt évek kihívásai és a jelenlegi nehézségek ellenére is lelkesek a kiállító partnereink, és úgy tűnik, a közönség részéről is felfokozott az érdeklődés

– tette hozzá Gerendai.

A 2022-es Gourmet Fesztivál arcai

„Ahogy korábban, úgy idén is mintegy 100 kiállító lesz jelen a fesztiválon” - jelentette be Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője. „Köztük majd’ 50 étterem szerte az országból: a legizgalmasabb fővárosiak mellett számos vidéki klasszissal és új gyöngyszemekkel is találkozhatnak majd a látogatók” - tette hozzá Nemes. Minőségi street foodból és remek cukrászdákból sem lesz hiány, valamint ott lesznek a legjobb hazai borászatok, pálinkafőzdék, koktélbárok is. A kínálatból nem hiányoznak majd a pezsgők, a sörök és a kávékülönlegességek sem, sőt, aki időben érkezik, ezek kóstolásához ajándékkuponokat is kap majd.

A kiállítók teljes listáját itt lehet megnézni.

Míg a korábbi években ikonikus ételek, alapanyagok, étel-ital párosítások kerültek a középpontba, addig a Gourmet idei vezérmotívuma az „örökség” lesz.

„Úgy érezzük, ez a téma egyrészt illik a tizedik rendezvény ünnepi hangulatához, másrészt tovább erősít olyan, számunkra is fontos értékeket, mint a szezonalitás, a lokalitás vagy a személyesség” - fűzte hozzá a főszervező. A fesztivál fő támogatója, az OTP Bank egyebek mellett értékmegőrző szolgáltatással várja az érdeklődőket. A rendhagyó témának köszönhetően a kínálat is minden eddiginél színesebb lesz, a fesztivál teljes menüjét a nyitás előtt egy héttel teszik közzé a szervezők.

A fesztivál teljes menüjét a nyitás előtt egy héttel teszik közzé a szervezők

Ami a programokat illeti, a Gourmet Akadémia minden nap workshopokkal és demófőzésekkel várja a tanulni és szórakozni vágyókat. Fellép többek között Széll Tamás (Stand), Tóth Szilárd (Salt), Mizsei János (MÁK), Farkas Richárd (Pajta), Bíró Lajos és Dani, de Steiner Kristóf vegán workshopján, japán tésztagombóc készítésen vagy kézműves ginkóstolón is részt vehetünk. A desszert sem maradhat el: lesz babka, flódni és megkóstolhatjuk Menyhárt Attila, a Kollázs cukrászséfjének egyik remekművét is.

A pontos program itt található.

Vasárnap a gyereknapot is ünnepli a Gourmet

A kisebbek olyan sztárokkal süthetnek-főzhetnek együtt, mint Rosenstein Tímea, Szabi a Pék vagy Wolf András, és őket várja majd a Kerek Perec gasztrojátszótér és a Babajátszóház is.

A bérlet és a napijegyek már elérhetőek, méghozzá a rendezvény kezdetéig kedvezményes elővételi áron, amely limitált számban tucatnyi kóstolókupont is tartalmaz.

Részletek és jegyvásárlás itt.

Az OTP Bank Gourmet Fesztivál vendégei, azon túl, hogy egyedülálló gasztroélménnyel lesznek gazdagabbak, jótékonykodhatnak is: a főbejáratnál található molinón autista fiatalok rajzai jelennek meg, kapcsolódva a gourmet tematikához. Az eredeti művekre mindenki licitálhat az Autistic Art online aukciós felületén. A licitekből befolyó összeggel az Autistic Art Alapítvány munkája kerül támogatásra, amely az autizmussal élők különleges alkotásait mutatja be a világnak, segítve ezzel nem mindennapi életüket.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...