Júniustól lesz kapható az egyik kedvenc nyári gyümölcsünk

Már nem kell sokat várnunk, és végre beindul a kedvenc nyári gyümölcsünk szezonja!

„A dinnyetermelők ezekben a hetekben ültetik ki az úgynevezett alagutas sátrakba a palántákat, ezekből lesznek majd a szabadföldön termesztett kiváló minőségű dinnyék, nagyjából július elejétől. Az úgynevezett nagy sátras dinnyetermelés azonban már előrébb tart, itt már június közepétől szüretelhetnek" – olvasható a Sokszínű Vidék oldalán.

Június közepén már kapható lesz az egyik kedvenc gyümölcsünk

Június közepétől indul a hazai dinnyeszezon

Az utóbbi időkben sok bajuk akadt a termelőknek az időjárással, de úgy tűnik, hogy szerencsére ez nem befolyásolta a dinnyéket. Bognár János szedresi termelő szerint az áprilisi hűvös időjárás nem okozott nekik gondot, ám a májusi időjárásnak már nem örülnek annyira. Ha ugyanis kisüt a nap, akkor szellőztetni kell a sátrakat, ha viszont az eső esik, és lehűl a levegő, akkor fázni fognak a növények.

A következő napokra jelentős mennyiségű csapadékot ígérnek a meteorológusok, ha az eső szép csendesen érkezik, akkor nem lesz baj, de ha jéggel, felhőszakadással, az sokat árthat a kiültetett palántáknak

– folytatta a szakember.

Jelenleg egyébként körülbelül tíz család foglalkozik dinnyetermesztéssel, mivel egyre magasabbak lettek a termelési költségek. Ezenfelül pedig, mint említettük, egy eléggé érzékeny növényről van szó. Továbbá a nagy áruházláncok üzletpolitikája sem tett jót a hazai dinnyetermelőknek, ugyanis lenyomták az árakat. Bár a szezon időjárásfüggő, de általában június közepétől szeptember elejéig tart a hazai dinnyeszezon.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...