Júniustól lesz kapható az egyik kedvenc nyári gyümölcsünk

Már nem kell sokat várnunk, és végre beindul a kedvenc nyári gyümölcsünk szezonja!

„A dinnyetermelők ezekben a hetekben ültetik ki az úgynevezett alagutas sátrakba a palántákat, ezekből lesznek majd a szabadföldön termesztett kiváló minőségű dinnyék, nagyjából július elejétől. Az úgynevezett nagy sátras dinnyetermelés azonban már előrébb tart, itt már június közepétől szüretelhetnek" – olvasható a Sokszínű Vidék oldalán.

Június közepén már kapható lesz az egyik kedvenc gyümölcsünk

Június közepétől indul a hazai dinnyeszezon

Az utóbbi időkben sok bajuk akadt a termelőknek az időjárással, de úgy tűnik, hogy szerencsére ez nem befolyásolta a dinnyéket. Bognár János szedresi termelő szerint az áprilisi hűvös időjárás nem okozott nekik gondot, ám a májusi időjárásnak már nem örülnek annyira. Ha ugyanis kisüt a nap, akkor szellőztetni kell a sátrakat, ha viszont az eső esik, és lehűl a levegő, akkor fázni fognak a növények.

A következő napokra jelentős mennyiségű csapadékot ígérnek a meteorológusok, ha az eső szép csendesen érkezik, akkor nem lesz baj, de ha jéggel, felhőszakadással, az sokat árthat a kiültetett palántáknak

– folytatta a szakember.

Jelenleg egyébként körülbelül tíz család foglalkozik dinnyetermesztéssel, mivel egyre magasabbak lettek a termelési költségek. Ezenfelül pedig, mint említettük, egy eléggé érzékeny növényről van szó. Továbbá a nagy áruházláncok üzletpolitikája sem tett jót a hazai dinnyetermelőknek, ugyanis lenyomták az árakat. Bár a szezon időjárásfüggő, de általában június közepétől szeptember elejéig tart a hazai dinnyeszezon.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek