A magyarok kedvenc alapanyagát eszik minden nap a görög szigeten, ahol a legtöbb 100 éves él

A görög szigeten gyakran 100 évig is elélnek az emberek, de vajon van olyan étel, melyet minden nap fogyasztanak? Igen!

A görög Ikaria sziget híres arról, hogy kiugróan magas náluk a száz évet megélők aránya. A CNBC nemrégiben egy helyi családot faggatott ki arról, van-e valami titkuk a szigetlakóknak, például az étrendjükkel kapcsolatban.

A magyarok kedvenc alapanyagát eszik minden nap a görög szigeten, ahol a legtöbb 100 éves él

A fokhagyma számunkra sokkal több, mint egy összetevő. Minden nap használjuk, majdnem minden étkezésnél

– meséli a család.

Persze ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a fokhagyma a mediterrán diéta egyik legfontosabb alapanyaga, de népi gyógykészítményekben is használják.

A család elárulta, hogyan használják ők a fokhagymát. Kiderült, hogy szívesen készítenek belőle salátaöntetet és pácokat húsokhoz és zöldségekhez, továbbá tésztákra is szívesen teszik, illetve szószokhoz is felhasználják.

Emellett megosztották megfázás elleni italuk receptjét is, melybe zsálya, hegyi tea, fenyőméz és fokhagyma kerül.

Forrásunk volt.


Még több életmódtipp:

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...