A tojáspucolás egyáltalán nem egyszerű feladat, különösen akkor, ha (félig) lágytojásról beszélünk. Nemrégiben Gordon Ramsay-nek is meggyűlt vele a baja, amikor is egy ramenhez készített tojást: hat percet főzte a fazékban, aztán jeges vízbe rakta, hogy megállítsa a főzés folyamatát.
Ezt a módszert sokan alkalmazzák, így nem is ezt kritizálták a netezők, sokkal inkább azt, hogy mielőtt a hideg vízbe tette a tojást, megtörte a héjat az alján, és még bele is fújt.
Gordon Ramsay szerint így sokkal könnyebb megpucolni a tojást.
@gordonramsayofficial #Ramen needs a perfect yolky #egg to go with it….here’s my tips to make the perfect soft boiled egg from #Ramsayin10 ! #tiktokcooks #learnontiktok ♬ original sound - Gordon Ramsay
Egyes kommentelők teljesen kiakadtak azon, milyen undorító ez a módszer, hiszen senki sem akarja, hogy valaki megfújja a tojását. Egy másik hozzászóló azonban felhívta arra a figyelmet, hogy éttermében vélhetően nem így készíti Ramsay a tojást, itt azért alkalmazta ezt a trükköt, mert éppen otthon volt.
Még több Gordon Ramsay: