Kicsit agresszív, de okos trükkel süti Gordon Ramsay a palacsintát

Ha otthon rácsos gáztűzhelyed van, te is kipróbálhatod Gordon Ramsay palacsintafordító trükkjét.

Legyen Wellington-bélszín vagy harmincezer forintos hamburger, Gordon Ramsay-től nem szoktuk meg, hogy egyszerű ételeket készít a konyhában. A tegnapi nap más volt, mint a többi, február 16-án tartották ugyanis a palacsinta világnapját, ehhez az édes alkalomhoz pedig az angol séf is csatlakozott, nem is akárhogyan: Gordon Ramsay két percen keresztül nem csinált mást, csak azt demonstrálta, hogyan készül a tökéletes palacsinta.

Az amerikai közönség igencsak meglepődött az Instagramra feltöltött videón, melyben Ramsay nem porból készít hagyományos amerikai palacsintát (igen, Amerikában ha nem is mindenhol, de a legtöbb háztartásban előre elkészített keverékből készül a palacsinta), hanem rendesen lisztet, tojást és tejet használ (talán egy kis szódát is?) a tésztához. Ezután az általunk is ismert módszer szerint egy tapadásmentes serpenyőbe olajat spriccel, majd egy merőkanálnyi palacsintatésztát magabiztosan a serpenyő közepébe önt, és körbeforgatja az edényt, hogy a tészta szépen, egyenletesen eloszolhasson.

Idáig még nem is lenne annyira érdekes a történet, de Gordon Ramsay eddig nem látott módon mutatja be, hogyan lehet egyszerűen megfordítani a palacsintát.

Kedves kerámia vagy indukciós főzőlappal rendelkező olvasóink, sajnos ez a trükk most csak a gáztűzhelyeseknek szól:

Gordon Ramsay palacsintafordító titka ugyanis abban rejlik, hogy megvárja, míg a palacsinta alsó oldala megsül, majd két határozott mozdulattal hozzávágja a serpenyő alját a gáztűzhely vasrácsához, kicsit előre ereszti a palacsintát, majd az egész serpenyőt eltolja magától és egy erőteljes mozdulattal feldobja az égbe!

Ramsay még arra is ad egy-két tippet, milyen ízesítéssel dobhatjuk fel a palacsintánkat. A séf friss erdei gyümölcsöket (itthon még pár hónapot várnunk kell rá, addig marad a fagyasztott megoldás), citrom héjának reszelékét és némi mézet vagy cukorszirupot ad a palacsintájához, elmondása szerint ugyanis a citrom héja minden esetben kiváló ízesítője az édes tésztának.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...