Gordon Ramsay: a kokainfogyasztás és a vendéglátás kéz a kézben jár - már a szuflé tetejére is azt kértek tőle

Gordon Ramsay kényes témában foglalt állást: a kokain és a vendéglátás kéz a kézben járnak, és ezt nem lehet szőnyeg alá söpörni.

Gordon Ramsay elég kemény témába vágott bele - a vendéglátás, az éttermek világa és a kokainhasználat kapcsolatát boncolgatja, eléggé sarkos véleményt alkotva. A kettő ugyanis állítása szerint elválaszthatatlan lett. A médiához hasonlóan itt is dívik a szerhasználat, nem csak a séfek, de a vendégek közt is:

...ez a "mocskos kis titok" - ahogy ő mondja - nem is annyira titok, hiszen egy vizsgálat során Ramsay 31 éttermének WC-je közül 30-ban találtak kokainnyomokat

- fejtegette egy Radio Timesnak adott interjújában, amiben új, Gordon Ramsay on Cocaine című tévés sorozatát promotálta.

via GIPHY

A témát amúgy egy olyan eset adta, amikor is egy vendége kivitte a mosdóba a tányérját, hogy arról szívja fel a kokaint, majd kért a pincértől egy újat.

Arról, hogy a kokain és egyéb drogok használata a séfek mindennapjaiban milyen mértékben van jelen - márpedig köztudottan elég intenzíven - a The Guardian cikke nem tér ki.

Ezt láttad?

Van egy dolog, amit Gordon Ramsay soha nem enne meg

Ramsay azt is elmesélte, hogy egyszer egy jótékonysági vacsorán konkrétan arra kérte egy pár, hogy egy szuflé tetején üsse fel a porcukrot egy kis kokainnal, és azzal hintse meg a süteményt. "Elbagatellizáltam, de természetesen nem teljesítettem a kérést. Megszórtam porcukorral, és lövésük sem volt, hogy végül tettem-e rá kokaint vagy nem. Aztán köszönés nélkül eljöttem."

A sztárséfnek nem egy személyes élménye van a drogfogyasztás hátulütőiről - egyik főszakácsa, David Dempsey kokainfogyasztást követően vesztette életét 2003-ban, saját bátyja pedig régóta heroinfüggő, jelenleg elvileg Portugáliában tartózkodik, de nem tudni róla biztosat.

Az interjúban Ramsay kitér Jamie Oliverre is, akit álszentnek nevez a cukoradóért folytatott küzdelme miatt, szerinte ugyanis ők elsősorban séfek, nem politikusok.

Ezeket olvastad már?

fotó

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...