Színekben nincs hiány, a gömbcukkinik között találsz világos zöldet, mint a közönséges tök, sötétzöldet, mint a sima cukkini, vagy éppen sárgát, mint a salátacukkini. Érdemes kisebb, fiatalabb egyedeket válogatni, ezek belsejében a magocskák még csak kezdemények, kellemes rájuk harapni, élvezetes ízük van. A nagyobbak magjai is jók, de azokat inkább fejtsük ki, és megsózva, tálcán szétterítve süssük meg snacknek.
Sok hagyma, sok zöldség
Minden zöldséges étel alapja a hagyma, tegyünk többfélét mi is az ételbe. A mediterrán életérzés miatt menjen bele sárgarépa, zellerszár. Színezőnek pedig ne hagyjuk ki a kaliforniai paprikát!
Cukkinit a gömbcukkinibe!
A fenti sok ízesítő zöldségen kívül mindenképpen tegyünk cukkinit a töltelékbe, ez egyrészről vigyáz arra, hogy ne száradjon ki sütés után sem a beltartalom, másrészről ad egy alapközeget, amibe bele tud helyezkedni a többi, keményebb húsú finomság.
Paradicsom, ami körülölel
Szósz nélkül kicsit elveszetten állnának a színes gömbök a tálban, öntsünk köréjük fűszeres paradicsomot, ez szépen besűrűsödik a sütés során. Dekorációs kencének is beillik majd, és ízben nagyot dob a fogáson. Nem is kell más mellé más, csak párolt rizs, ami hagyja a többi finomságot érvényre jutni.
+1 ötlet:
Ezt a fogást teljesen vegán módon is el tudjuk készíteni, ha a tetejére vegán sajtot reszelünk, avagy sajt helyett zsemlemorzsával szórjuk meg.
Fotók és recept: Bagdi Gréta
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több finomság itt: