Gömbcukkini, a legcukibb tölteni való zöldség

Pocakos zöldségünk csak úgy kicsattan a büszkeségtől, mennyi finomság fér belé. Megtudhatod, pontosan mennyi, ha te is megtöltöd!

Színekben nincs hiány, a gömbcukkinik között találsz világos zöldet, mint a közönséges tök, sötétzöldet, mint a sima cukkini, vagy éppen sárgát, mint a salátacukkini. Érdemes kisebb, fiatalabb egyedeket válogatni, ezek belsejében a magocskák még csak kezdemények, kellemes rájuk harapni, élvezetes ízük van. A nagyobbak magjai is jók, de azokat inkább fejtsük ki, és megsózva, tálcán szétterítve süssük meg snacknek.

Sok hagyma, sok zöldség

Minden zöldséges étel alapja a hagyma, tegyünk többfélét mi is az ételbe. A mediterrán életérzés miatt menjen bele sárgarépa, zellerszár. Színezőnek pedig ne hagyjuk ki a kaliforniai paprikát!

Cukkinit a gömbcukkinibe!

A fenti sok ízesítő zöldségen kívül mindenképpen tegyünk cukkinit a töltelékbe, ez egyrészről vigyáz arra, hogy ne száradjon ki sütés után sem a beltartalom, másrészről ad egy alapközeget, amibe bele tud helyezkedni a többi, keményebb húsú finomság.

Paradicsom, ami körülölel

Szósz nélkül kicsit elveszetten állnának a színes gömbök a tálban, öntsünk köréjük fűszeres paradicsomot, ez szépen besűrűsödik a sütés során. Dekorációs kencének is beillik majd, és ízben nagyot dob a fogáson. Nem is kell más mellé más, csak párolt rizs, ami hagyja a többi finomságot érvényre jutni.

+1 ötlet:

Ezt a fogást teljesen vegán módon is el tudjuk készíteni, ha a tetejére vegán sajtot reszelünk, avagy sajt helyett zsemlemorzsával szórjuk meg.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több finomság itt:

Címlapról ajánljuk