Elmondjuk, melyik gombából mit érdemes főzni ősszel

Beköszöntött az ősz, ami azt is jelenti, hogy egyre gyakrabban és szívesebben főzünk majd az olyan szezonális alapanyagokkal, mint például a gomba. De vajon melyik fajtát mire a legérdemesebb használni? Derüljön ki a cikkből!

Talán nincs olyan nagy szerencsénk, hogy egy erdő szélén éldegéljünk, vagy esetleg a kellő tudásunk nincs meg a különböző gombák ismeretéhez – az okok különbözőek, az eredmény azonban ugyanaz: feltehetően nem használunk túl sokféle gombát a konyhánkban, az egyszerű csiperkén túl. Pedig érdemes megismerkedni a többiekkel is, a különböző kalaposokkal és a hozzájuk leginkább illő elkészítési módszerekkel. Mert tényleg nem mindegy, melyik gombát rántjuk, töltjük, grillezzük: derítsük ki együtt!

Nézd meg galériánkban a különböző gombák elkészítési módjait!

Receptek, amelyeket feltétlenül próbálj ki:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tudnivaló a gombákról, ami érdekelhet:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...