Autista kisfiún segít egy gofrigyártó cég, hogy a gyermeknek legyen mit ennie

Egy autizmussal élő kisfiú évek óta csak egyetlen típusút gofrit hajlandó elfogyasztani, a gyártó pedig most azon tevékenykedik, hogy az ételt otthon is el lehessen készíteni.

Kevés olyan nagy élelmiszergyártó cég van ma a világon, aki egy kivételes eset miatt hajlandó lenne megválni titkos receptjéről. Jerico Roman egy kilenc éves, autizmussal élő kanadai kisfiú, aki csupán csak egyetlen ételt, a Nature's Path nevű cég fahéjas-juharszirupos gofriját hajlandó megenni - derül ki a Telex.hu cikkéből.

A kisfiú 2020 elején lebetegedett, két hetes felgyógyulási ideje alatt pedig alig volt hajlandó bármit is megenni, míg nem édesanyja, Jenna meg nem találta a tökéletes gofrit, amiből fia azóta akár napi két dobozt is képes elfogyasztani.

Idén év elején kiderült, hogy a Nature's Path arra készül, kivonja a forgalomból a fahéjas-juharszirupos gofrit, Jerico édesanyja pedig mindent megpróbált megtenni annak érdekében, hogy az autizmussal élő kisfiú ne szenvedjen hiányt a kívánt ételből: próbálkozott más márkákkal, kikísérletezte otthon saját gofrireceptjét is, a fiú azonban nem volt hajlandó enni egyik alternatívából sem.

Jerico édesanyja kampányt indított annak érdekében, hogy összegyűjtse az Észak-Amerikában még fellelhető készleteket, elszántságát pedig még a híradásokban is leközölték, így jutott el a kisfiú története a Nature's Path gofri gyártójához, ahol a vezetőség úgy döntött, segít, hogy a kisfiúnak ne legyen hiánya a fahéjas gofriból. Felkeresték az édesanyát, a cég pedig elkezdett azon dolgozni, hogy a kereskedelmi forgalomra szánt receptet otthoni konyhai körülmények között is elő lehessen állítani. A végleges receptet és a szükséges hozzávalókat végül múlt pénteken sikerült eljuttatni a családhoz.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Fotó:

Címlapról ajánljuk

További cikkek