Autista kisfiún segít egy gofrigyártó cég, hogy a gyermeknek legyen mit ennie

Egy autizmussal élő kisfiú évek óta csak egyetlen típusút gofrit hajlandó elfogyasztani, a gyártó pedig most azon tevékenykedik, hogy az ételt otthon is el lehessen készíteni.

Kevés olyan nagy élelmiszergyártó cég van ma a világon, aki egy kivételes eset miatt hajlandó lenne megválni titkos receptjéről. Jerico Roman egy kilenc éves, autizmussal élő kanadai kisfiú, aki csupán csak egyetlen ételt, a Nature's Path nevű cég fahéjas-juharszirupos gofriját hajlandó megenni - derül ki a Telex.hu cikkéből.

A kisfiú 2020 elején lebetegedett, két hetes felgyógyulási ideje alatt pedig alig volt hajlandó bármit is megenni, míg nem édesanyja, Jenna meg nem találta a tökéletes gofrit, amiből fia azóta akár napi két dobozt is képes elfogyasztani.

Idén év elején kiderült, hogy a Nature's Path arra készül, kivonja a forgalomból a fahéjas-juharszirupos gofrit, Jerico édesanyja pedig mindent megpróbált megtenni annak érdekében, hogy az autizmussal élő kisfiú ne szenvedjen hiányt a kívánt ételből: próbálkozott más márkákkal, kikísérletezte otthon saját gofrireceptjét is, a fiú azonban nem volt hajlandó enni egyik alternatívából sem.

Jerico édesanyja kampányt indított annak érdekében, hogy összegyűjtse az Észak-Amerikában még fellelhető készleteket, elszántságát pedig még a híradásokban is leközölték, így jutott el a kisfiú története a Nature's Path gofri gyártójához, ahol a vezetőség úgy döntött, segít, hogy a kisfiúnak ne legyen hiánya a fahéjas gofriból. Felkeresték az édesanyát, a cég pedig elkezdett azon dolgozni, hogy a kereskedelmi forgalomra szánt receptet otthoni konyhai körülmények között is elő lehessen állítani. A végleges receptet és a szükséges hozzávalókat végül múlt pénteken sikerült eljuttatni a családhoz.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Fotó:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...