Autista kisfiún segít egy gofrigyártó cég, hogy a gyermeknek legyen mit ennie

Egy autizmussal élő kisfiú évek óta csak egyetlen típusút gofrit hajlandó elfogyasztani, a gyártó pedig most azon tevékenykedik, hogy az ételt otthon is el lehessen készíteni.

Kevés olyan nagy élelmiszergyártó cég van ma a világon, aki egy kivételes eset miatt hajlandó lenne megválni titkos receptjéről. Jerico Roman egy kilenc éves, autizmussal élő kanadai kisfiú, aki csupán csak egyetlen ételt, a Nature's Path nevű cég fahéjas-juharszirupos gofriját hajlandó megenni - derül ki a Telex.hu cikkéből.

A kisfiú 2020 elején lebetegedett, két hetes felgyógyulási ideje alatt pedig alig volt hajlandó bármit is megenni, míg nem édesanyja, Jenna meg nem találta a tökéletes gofrit, amiből fia azóta akár napi két dobozt is képes elfogyasztani.

Idén év elején kiderült, hogy a Nature's Path arra készül, kivonja a forgalomból a fahéjas-juharszirupos gofrit, Jerico édesanyja pedig mindent megpróbált megtenni annak érdekében, hogy az autizmussal élő kisfiú ne szenvedjen hiányt a kívánt ételből: próbálkozott más márkákkal, kikísérletezte otthon saját gofrireceptjét is, a fiú azonban nem volt hajlandó enni egyik alternatívából sem.

Jerico édesanyja kampányt indított annak érdekében, hogy összegyűjtse az Észak-Amerikában még fellelhető készleteket, elszántságát pedig még a híradásokban is leközölték, így jutott el a kisfiú története a Nature's Path gofri gyártójához, ahol a vezetőség úgy döntött, segít, hogy a kisfiúnak ne legyen hiánya a fahéjas gofriból. Felkeresték az édesanyát, a cég pedig elkezdett azon dolgozni, hogy a kereskedelmi forgalomra szánt receptet otthoni konyhai körülmények között is elő lehessen állítani. A végleges receptet és a szükséges hozzávalókat végül múlt pénteken sikerült eljuttatni a családhoz.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Fotó:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...